Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Nem csak az idősek halhatnak bele a koronavírus-fertőzésbe

2022.02.14
11:00
2022.02.14
17:06
Forrás
Szerbiai RTV
Belgrádban nemrégiben egy 46 éves férfi vesztette életét, közvetlenül az után, hogy felvették a kórházba.

Az eset részleteit Tatjana Adžić Vukičević, a batajnicai intézmény vezetője ismertette a szerb közmédia műsorában. Mint mondta, a férfi első tünetei múlt vasárnap jelentkeztek - láz és izomfájdalom, melyek a leggyakoribb szimptómáknak számítanak. A covid-egészségházban könnyebb esetként regisztrálták. Állapota azonban rohamosan romlott, csütörtök hajnalban, amikor bevitték a kórházba, már gyakorlatilag alig volt ereje. Ennek ellenére a tüdőröntgen, az EKG és a vérkép sem mutatott semmi rendkívülit. Néhány perccel később azonban elfeketedett a keze, és bár 52 percen át próbálták újraéleszteni, nem tudták megmenteni az életét - mondta Adžić Vukičević. A páciens halálát valószínűleg trombózis, vagyis rögösödés okozta, de boncolást rendeltek el.

„Megkértem a radiológián dolgozó kollégáimat, hogy végezzenek a páciensnél rendszerszintű vérrögösödési vizsgálatot. Ez tetőtől talpig trombózisokat mutatott ki, beleértve a tüdőt, törzset és végtagokat is. A covid-kórház 15 hónapos működése óta először fordult elő, hogy törvényszéki boncolást is kértem.”

koronavírus
áldozat
fiatal
Belgrád
Tatjana Adžić Vukičević

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.

Népszerű