Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nem csak ezen a napon kell rájuk figyelni

2021.12.03
15:20
2021.12.03
17:42
Forrás
Pannon RTV
Az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület tagjai rövid kultúrműsort adtak elő Kishegyesen a fogyatékkal élők világnapja alkalmából.

Családias, baráti légkörben telt az a kultúrprogram, amit Kishegyesen tartottak a fogyatékkal élők világnapja alkalmából. Az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület tagjai versmondással készültek, így mutatták be egész évi munkájukat.

Papp Valentina versmondó: „Azért gondoltam ezt a verset, mert én is részt vettem a versmondó találkozón. Szeretem a verseket megtanulni, meg szeretem hallgatni őket.”

Puhalák Antal Gazdag Erzsébettől a Mesebolt című verset adta elő: „Azért, mert a Záporka mesemondó versenyen is ezt mondtam, és így a nevelőm mondta, hogy ezt a verset mondjam el.”

A fogyatékkal élők egy érzékeny csoport, akik segítségre és támogatásra szorulnak.

Faragó Papp Boglárka, az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület munkatársa: „Nem csak erre a napra kell figyelni, hanem mindig figyelni kell a sérültekre, akár szellemi, testi sérültségről van szó. Ez a nap, ha már rájuk van szánva, akkor mi is megmutatjuk, hogy mi itt vagyunk.”

A szervezet napközis foglalkozásai keretében jelenleg húsz értelmi fogyatékos személlyel foglalkoznak napi rendszerességgel.

Papp Julianna, az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület elnöke: „Mindenkiben vannak rejtett tulajdonságok, és mi, mint egyesület ezeket a pozitív rejtett tulajdonságokat szeretnénk kihozni belőlük. Akár tanulással, kézműves foglalkozással és egy kis segítséggel, mint nevelők, vagy mint gondviselők. így talán a későbbiekben bírnak majd önálló életet élni.”

Az ENSZ egyébként 1992-ben nyilvánította december 3-át a fogyatékkal élők világnapjává azzal a céllal, hogy elősegítse a fogyatékkal kapcsolatos kérdések jobb megértését, valamint hogy támogatást biztosítson a fogyatékkal élők méltósága, jogai és jóléte érdekében.

izida
Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület
Kishegyes
Papp Julianna

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.