Ugrás a tartalomra

Nem egyszerű a kamionsofőrök élete

2021.02.03
20:58
Forrás
Pannon RTV
Ma is több órát kellett várakozniuk a Szerbiából Magyarország irányába tartó kamionosoknak Horgosnál. A horgosi vámszolgálat illetékesei szerint ennek oka nem csak a szerb oldalon kereshető. A probléma megoldásán dolgoznak az illetékesek.

A kamionsofőrök élete nem egyszerű, ugyanis a sok utazás mellett várakozniuk is sokat kell, főként a határátkelők előtt. Így van ez a Röszke-Horgos átjárónál is.

Amikor a teherautók megérkeznek a határhoz, akkor a röntgengép átvizsgálj a szállítmány, hogy az megegyezik-e a bejelentett áruval, majd a kamion súlyának mérése is megtörténik.

A kamionsorok hosszúsága nem csak a szerb vámosok munkatempóján múlik - közölte Miroljub Stojković, a horgosi vámszolgálat vezetője. A horgosi vámszolgálat adatai szerint az elmúlt napon mintegy 600 kamion lépte át a határt Horgosnál, amennyiben ez a tempó folyamatosan tartható lenne, akkor nem alakulna ki többórás várakozás - hangsúlyozták az illetékesek.

kamionsofőr
határ
várakozás

Most

15:50, Frissítve: 18:52

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.