Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes/illusztráció

Nem halasztják el az iskolakezdést

2022.08.17
14:18
2022.08.17
16:20
Forrás
Szerbiai RTV, Magyar Szó, Novosti
Nem kezdődik később a tanév - írja közleményében a szerb oktatási minisztérium. A tanév a tervek szerint szeptember elsején kezdődik, a tanévkezdést nem tervezik elhalasztani.

Az iskolai munkacsoportok holnap vitatják meg a higiéniai ajánlásokat a tanévkezdéssel kapcsolatban.

Pixabay/Alexandra_Koch

A koronavírus-járványhelyzet miatt a virológusok azt fontolgatták, hogy ajánlást fogalmaznak meg: az iskolaév egy héttel később kezdődjön. Az illetékes tárca emiatt adhatott ki közleményt a témáról.

Korábban Branislav Tiodorović járványügyi szakorvos arról beszélt a szerb közmédiának, hogy van rá esély, hogy az illetékes szakemberek azt javasolják, kezdődjön egy héttel később a tanév. Azt mondta, kivárják a következő tíz napot, majd döntenek, hogy javasolják-e a tanév kezdésének hét nappal későbbre halasztását. Azért lehet indokolt a hét napos halasztás, mert az emberek most térnek haza a nyaralásból, és sokan hordozhatják a koronavírust - magyarázta a szakember. Egyébként még egy lehetséges megoldás felmerült, az, hogy a harmincas létszámú osztályokat kettéválasztják.

Tiodorović a fertőzés terjedése kapcsán azt is elmondta, az idős, krónikus betegeknek javasolja a negyedik védőoltás felvételét.

iskolakezdés
tanévkezdés
halasztás
járvány
koronavírus
Branislav Tiodorović

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:53, Frissítve: 10:59

Klári néni emléke előtt tisztelegtek

Vlasityné Zélity Klárára emlékeztek Moholon. Népdalaival hatalmas örökséget hagyott hátra, nagy hatást gyakorolt a vajdasági és a magyarországi kultúrára is. Egész napos programmal készültek a szervezők a nótafa tiszteletére.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.