Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes/illusztráció

Nem halasztják el az iskolakezdést

2022.08.17
14:18
2022.08.17
16:20
Forrás
Szerbiai RTV, Magyar Szó, Novosti
Nem kezdődik később a tanév - írja közleményében a szerb oktatási minisztérium. A tanév a tervek szerint szeptember elsején kezdődik, a tanévkezdést nem tervezik elhalasztani.

Az iskolai munkacsoportok holnap vitatják meg a higiéniai ajánlásokat a tanévkezdéssel kapcsolatban.

Pixabay/Alexandra_Koch

A koronavírus-járványhelyzet miatt a virológusok azt fontolgatták, hogy ajánlást fogalmaznak meg: az iskolaév egy héttel később kezdődjön. Az illetékes tárca emiatt adhatott ki közleményt a témáról.

Korábban Branislav Tiodorović járványügyi szakorvos arról beszélt a szerb közmédiának, hogy van rá esély, hogy az illetékes szakemberek azt javasolják, kezdődjön egy héttel később a tanév. Azt mondta, kivárják a következő tíz napot, majd döntenek, hogy javasolják-e a tanév kezdésének hét nappal későbbre halasztását. Azért lehet indokolt a hét napos halasztás, mert az emberek most térnek haza a nyaralásból, és sokan hordozhatják a koronavírust - magyarázta a szakember. Egyébként még egy lehetséges megoldás felmerült, az, hogy a harmincas létszámú osztályokat kettéválasztják.

Tiodorović a fertőzés terjedése kapcsán azt is elmondta, az idős, krónikus betegeknek javasolja a negyedik védőoltás felvételét.

iskolakezdés
tanévkezdés
halasztás
járvány
koronavírus
Branislav Tiodorović

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.