Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Juhász Géza

Nem kapcsolnak be több intézményt a covid-rendszerbe

2021.10.07
07:50
2021.10.07
11:11
Forrás
Tanjug, VajdaságMA, Magyar Szó
Nem kapcsolunk be több intézményt a covid-rendszerbe - mondta Mirsad Đerlek.

Az egészségügyi minisztérium államtitkára kijelentette, hogy az egészségügyi rendszer kapacitásai elegendőek, ezért nem gondolkodnak azon, hogy újabb intézményeket kapcsoljanak be a covid-rendszerbe. Annak ellenére sem, hogy a három covid-kórház teljesen megtelt, a klinikai-kórházi központok 90 százalékban, a városi kórházak pedig 80 százalékban.

Đerlek kiemelte: a covid-kórházakban ápoltak 90 százaléka nem vette fel a védőoltást, a batajnicai kórházban ez az arány 95,6 százalékos. Értékelése szerint jelen pillanatban ez az egészségügyi rendszer legnagyobb gondja.

Az immunizáció kapcsán az államtitkár bejelentette: „éles és erőteljes” kampányt folytatnak majd a médiában és a terepen is, amelyet a legjobb egészségügyi szakértők fognak vezetni.

A jelenlegi járványhelyzet lehet, hogy a legsúlyosabb a járvány kezdete óta - jelentette ki Marjan Ivanuša.

Az Egészségügyi Világszervezet szerbiai irodájának igazgatója felszólított minden egészségügyi dolgozót, hogy vegyenek bátorságot magukon, ne pedig félemlítsék az embereket az oltakozással. Kiemelte: ha összehasonlítjuk Szerbiát a többi európai országgal, akkor azt látjuk, hogy első helyen állunk a kontinensen az újonnan fertőzöttek számát illetően.

Marjan Ivanuša
koronavírus
járvány
oltás
covid-rendszer
Mirsad Ðerlek

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.