Ugrás a tartalomra

„Nem kell a rendkívüli állapot újbóli bevezetésére számítani”

2020.10.13
07:45
2020.10.13
16:39
Forrás
Szerbiai RTV
Az epidemiológusok a következő napokban kapnak reálisabb képet a járványhelyzetről - magyarázta dr. Predrag Kon.

Megnövekedhet a koronavírus-fertőzöttek száma a közeljövőben, ettől függetlenül nem kell a rendkívüli állapot újbóli bevezetésére számítani - nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek dr. Predrag Kon. A járványügyi szakember hozzátette, a vírus továbbra is jelen van, de ellenőrzés alatt tartják a helyzetet. Kon rámutatott, hogy hétfőn mindig kevesebb az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. Ennek oka, hogy hétvégente kevesebb vizsgálatot végeznek. A járványügyi szakember hangsúlyozta, hogy a vírus legfőképpen Belgrádban van jelen, a 20 és 40 éves korosztály között. Ha a vírus elkezd gyorsabban terjedni, akkor számíthatunk néhány korlátozó intézkedésre. Ami pedig az iskolák esetleges november bezárását illet, Kon azt mondta, egyelőre ez sem opció, csak akkor, ha súlyosan romlik a járványhelyzet az országban.

Dr. Predrag Kon, járványügyi szakember: „Az elkövetkező napokban ez a szám három számjegyű lehet, de még mindig 200 alatti. Amire számíthatunk továbbá, az a vírus aktivitásának további növekedése. Figyelemmel kísérjük a helyzetet. Valójában, a viselkedésünkön múlik, hogy képesek vagyunk-e ezt lelassítani.”

Dr. Predrag Kon
koronavirus

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.