Ugrás a tartalomra
Pixabay/outsideclick

Nem kötelező, de javasolt a maszkviselés szavazáskor

2022.04.02
12:47
Forrás
Szerbiai RTV
Egyéni döntés, hogy valakin lesz-e védőmaszk a szavazóhelyen.

A szavazóhelyeken mindenki maga dönti el, hogy visel-e maszkot - ezt nyilatkozta a szerb közmédiának Verica Jovanović, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatója. Szavai szerint megtették javaslataikat a bizottságoknak, hogy milyen járványügyi előírásokat tartsanak be a szavazóhelyeken. Ezek jellemzően a fertőtlenítésre vonatkoznak. A maszkviselés a szavazó egyéni döntése - szögezte le Jovanović. Korábban dr. Predrag Kon járványügyi szakember, a válságstáb tagja azt mondta, járványügyi szempontból kihívást jelent a szavazás, így mindenkit arra buzdított, hogy tegye fel a maszkot a szavazáskor.

maszk
védőmaszk
választás
szavazás
javaslat

Most

12:02, Frissítve: 12:12

A népmese napját ünnepelték Horgoson

Ugyan egy nappal korábban, de Horgoson is megünnepelték a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésnapjához kötődik. Papírszínházzal és élőszavas mesemondással várták a helyi Művelődési Ház előtt a legkisebbeket.
08:53, Frissítve: 11:03

Orbán Viktor: Magyarország nem lesz migránsgettó!

A migrációs probléma bonyolult, de a megoldás egyszerű: nem kell őket beengedni! - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban. Facebook-posztjában is megerősítette: Magyarország nem lesz migránsgettó.

Népszerű