Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Elio Desiderio/ANSA

Nem köthet ki a migránsokat szállító hajó

2019-03-19
12:06
Forrás
MTI
Nem engedélyezik az olasz hatóságok, hogy kikössön az afrikai partokhoz közeli Lampedusa szigetén egy migránsokat szállító hajó.

A 49 embert szállító vízi jármű egy olasz civil szervezet tulajdonában áll és az egyik utas feltételezhetően tüdőgyulladásban szenved, ezért kérelmezték a partraszállását.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter az éjszaka írta alá a nem kormányzati szervezetek tengeri mentési műveleteire vonatkozó szigorított hatósági szabályozást. Eszerint teljesen leállítaná a tengeren kimentett dokumentumokkal nem rendelkező emberek Olaszországba szállítását. Az olasz belügyminiszter leszögezte, továbbra is mindennél fontosabb az emberi életek megmentése, de az emberkereskedők által kikényszerített mentések biztonsági kockázatot jelentenek.

migráns
hajó

Most

16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.