Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Elio Desiderio/ANSA

Nem köthet ki a migránsokat szállító hajó

2019-03-19
12:06
Forrás
MTI
Nem engedélyezik az olasz hatóságok, hogy kikössön az afrikai partokhoz közeli Lampedusa szigetén egy migránsokat szállító hajó.

A 49 embert szállító vízi jármű egy olasz civil szervezet tulajdonában áll és az egyik utas feltételezhetően tüdőgyulladásban szenved, ezért kérelmezték a partraszállását.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter az éjszaka írta alá a nem kormányzati szervezetek tengeri mentési műveleteire vonatkozó szigorított hatósági szabályozást. Eszerint teljesen leállítaná a tengeren kimentett dokumentumokkal nem rendelkező emberek Olaszországba szállítását. Az olasz belügyminiszter leszögezte, továbbra is mindennél fontosabb az emberi életek megmentése, de az emberkereskedők által kikényszerített mentések biztonsági kockázatot jelentenek.

migráns
hajó

Most

14:52

Szerbia támogatja a hazai vállalatokat

A belföldi vállalatok, amelyek legalább ötven embert foglalkoztatnak, azok viszik előre Szerbiát a fejlődés útján - jelentette ki Siniša Mali a pružatovaci Bibli cégben tett látogatásakor.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.