Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Elio Desiderio/ANSA

Nem köthet ki a migránsokat szállító hajó

2019-03-19
12:06
Forrás
MTI
Nem engedélyezik az olasz hatóságok, hogy kikössön az afrikai partokhoz közeli Lampedusa szigetén egy migránsokat szállító hajó.

A 49 embert szállító vízi jármű egy olasz civil szervezet tulajdonában áll és az egyik utas feltételezhetően tüdőgyulladásban szenved, ezért kérelmezték a partraszállását.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter az éjszaka írta alá a nem kormányzati szervezetek tengeri mentési műveleteire vonatkozó szigorított hatósági szabályozást. Eszerint teljesen leállítaná a tengeren kimentett dokumentumokkal nem rendelkező emberek Olaszországba szállítását. Az olasz belügyminiszter leszögezte, továbbra is mindennél fontosabb az emberi életek megmentése, de az emberkereskedők által kikényszerített mentések biztonsági kockázatot jelentenek.

migráns
hajó

Most

23:10

Vasárnap elnököt választ Ukrajna

Az ukrán elnökválasztás második fordulójában végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko, vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.
16:59, Frissítve: 19:13

Szép időnk lesz húsvétkor

Kellemes tavaszi időre van kilátás a húsvéti időszakban. A többfelé kialakuló felhőzet időnként megzavarhatja a napsütést. Lehűlés a következő napokban sem várható.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.