Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Elio Desiderio/ANSA

Nem köthet ki a migránsokat szállító hajó

2019-03-19
12:06
Forrás
MTI
Nem engedélyezik az olasz hatóságok, hogy kikössön az afrikai partokhoz közeli Lampedusa szigetén egy migránsokat szállító hajó.

A 49 embert szállító vízi jármű egy olasz civil szervezet tulajdonában áll és az egyik utas feltételezhetően tüdőgyulladásban szenved, ezért kérelmezték a partraszállását.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter az éjszaka írta alá a nem kormányzati szervezetek tengeri mentési műveleteire vonatkozó szigorított hatósági szabályozást. Eszerint teljesen leállítaná a tengeren kimentett dokumentumokkal nem rendelkező emberek Olaszországba szállítását. Az olasz belügyminiszter leszögezte, továbbra is mindennél fontosabb az emberi életek megmentése, de az emberkereskedők által kikényszerített mentések biztonsági kockázatot jelentenek.

migráns
hajó

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.