Ugrás a tartalomra
Tanjug/Robert Michael/dpa via AP

Nem lehet gond a vakcinabeszerzéssel

2021.02.19
13:33
Forrás
Tanjug
Az eredetileg szerződött félmillió Pfizer-BioNTech vakcina helyett a második negyedévben 1,2 millió védőoltás érkezik Szerbiába. Az erre vonatkozó szerződést ma reggel írták alá a gyártóval.

A harmadik negyedévben esedékes 400 ezer dózisra vonatkozó megrendelést szintén bővítették, az év második felében 1,19 millió vakcina érkezik majd. Zlatibor Lončar szerint arról, amit az ország most el tud érni, a világ nagy része csak álmodozni tud. A szerb egészségügyi miniszter hozzátette, folytatják a munkát ugyanezzel a tempóval.

vakcina
védőoltás
beszerzés
szerződés
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Zlatibor Lončar

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52, Frissítve: 10:36

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.