Ugrás a tartalomra
Tanjug/Slobodan Miljević

Nem lesznek szigorítások

2021.10.05
18:20
2021.10.06
15:43
Forrás
Pannon RTV
Ma sem döntött szigorításokról a szerbiai válságstáb. Ana Brnabić az ülést követő sajtótájékoztatóján ezúttal is kiemelte, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelemben az egyetlen lehetséges megoldás a vakcina felvétele.

A szerb kormányfő szerint újra fellendült az oltási kedv, jelenleg tíz önkormányzatban a lakosság több mint 60 százaléka vette fel a vakcinát, egyes településeken az oltottsági arány már a 70 százalékhoz közelít. Ana Brnabić hozzátette: a cél a 80 százalékos oltási arány elérése, valamint az egészségügyben és közintézményekben dolgozók kötelező vakcinációja.A válságstáb orvosi része ma is szigorításokat kért, például a gyülekezési tilalom tíznapos bevezetését, a nem alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok és a vendéglátóhelyek munkaidejének lerövidítését 17 óráig, majd ezt követően a Covid-igazolványok alkalmazását. A politikai rész azonban ezt elutasította, mivel magyarázatuk szerint az országban van elegendő oltóanyag.

Ana Brnabić: „Van válaszunk. És van megoldásunk. Az állam komolyságának és felelősségtudatának köszönhetően, és köszönve ennek a válságstábnak. Ez pedig az oltakozás. Ha különféle korlátozó intézkedésekről kellene beszélnünk, akkor én nem hinnék a vakcinában. Én hiszek azonban az emberek bölcsességében, és az emberek felelősségtudatában is, komolyságukban, és hiszek az oltási folyamatban. Minden csakis rajtunk múlik.”

Az elmúlt napon a 23 903 elvégzett tesztből 7190 lett pozitív. A kór szövődményeibe újabb 51 személy halt bele, így a járvány szerbiai megjelenése óta 8481-re emelkedett az elhunytak száma. Szerbia-szerte kórházban jelenleg 6519 beteget kezelnek koronavírus miatt, közülük 269-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

válságstáb
koronavírus
védőoltás
Ana Brnabić

Most

16:40, Frissítve: 17:51

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 18:55

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Augusztus 13-án, szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.

Népszerű