Ugrás a tartalomra
Tanjug/Slobodan Miljević

Nem lesznek szigorítások

2021.10.05
18:20
2021.10.06
15:43
Forrás
Pannon RTV
Ma sem döntött szigorításokról a szerbiai válságstáb. Ana Brnabić az ülést követő sajtótájékoztatóján ezúttal is kiemelte, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelemben az egyetlen lehetséges megoldás a vakcina felvétele.

A szerb kormányfő szerint újra fellendült az oltási kedv, jelenleg tíz önkormányzatban a lakosság több mint 60 százaléka vette fel a vakcinát, egyes településeken az oltottsági arány már a 70 százalékhoz közelít. Ana Brnabić hozzátette: a cél a 80 százalékos oltási arány elérése, valamint az egészségügyben és közintézményekben dolgozók kötelező vakcinációja.A válságstáb orvosi része ma is szigorításokat kért, például a gyülekezési tilalom tíznapos bevezetését, a nem alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok és a vendéglátóhelyek munkaidejének lerövidítését 17 óráig, majd ezt követően a Covid-igazolványok alkalmazását. A politikai rész azonban ezt elutasította, mivel magyarázatuk szerint az országban van elegendő oltóanyag.

Ana Brnabić: „Van válaszunk. És van megoldásunk. Az állam komolyságának és felelősségtudatának köszönhetően, és köszönve ennek a válságstábnak. Ez pedig az oltakozás. Ha különféle korlátozó intézkedésekről kellene beszélnünk, akkor én nem hinnék a vakcinában. Én hiszek azonban az emberek bölcsességében, és az emberek felelősségtudatában is, komolyságukban, és hiszek az oltási folyamatban. Minden csakis rajtunk múlik.”

Az elmúlt napon a 23 903 elvégzett tesztből 7190 lett pozitív. A kór szövődményeibe újabb 51 személy halt bele, így a járvány szerbiai megjelenése óta 8481-re emelkedett az elhunytak száma. Szerbia-szerte kórházban jelenleg 6519 beteget kezelnek koronavírus miatt, közülük 269-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

válságstáb
koronavírus
védőoltás
Ana Brnabić

Most

16:10, Frissítve: 19:11

Átadták a Szent Száva-díjakat

Ezzel az elismeréssel Szent Száva napja alkalmából jutalmazzák meg azokat az egyéneket és szervezeteket, akik kiemelkedő eredményeket értek el többek között az oktatás és nevelés terén.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.