Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Nem maradhatnak az elhagyatott, kóróval benőtt épületek

2021.12.20
08:55
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában mintegy 20 ezer befejezetlen épület van annak ellenére, hogy a vonatkozó törvény értelmében előre meg kell határozni az építkezés kezdetét és befejezését is.

Az állam most úgy döntött, hogy mindenki, aki 2009. szeptember 11-e előtt kezdett építkezni, még négy évet kap az épület befejezésére, és a használati engedély beszerzésére. A legtöbb 2009 előtti építkezési engedéllyel rendelkező befejezetlen épület a fővárosban található.

Sok közülük elhagyatott, benőtte a gaz, és a felügyelőségnek nincs lehetősége reagálni sem, mert az építési engedélyek többségében nem pontosították a munkálatok befejezésének határidejét. Most a helyi önkormányzatoknak kell lépniük. A befejezetlen épületek tulajdonosai kötelesek befejezni az építkezéseiket, és ki kell váltaniuk a használati engedélyt.

Ha ezt nem teszik meg a következő négy éven belül, az illetékes szerv, amely az eredeti építési engedélyt kiadta, végzés hoz annak megszűnéséről.

épület
elhagyott
lebontás

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű