Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Nem minden esetben mutatják a ki lopakodó omikron jelenlétét a gyorstesztek

2022.02.09
10:15
2022.02.09
16:03
Forrás
Szerbiai RTV
Tanja Jovanović virológus a szerb közmédia műsorában azt nyilatkozta, hogy azok esetében, akik a fertőzés ezen változatát kapják el, több esetben regisztráltak álnegatív teszteket.

Hozzátette azt is, hogy újabb járványhullámra nem számítanak, hiszen a lopakodó omikron nem a vírus egy újabb variánsa, hanem a mutáns egy alváltozata. Ezt egyébként már több mint 60 országban regisztrálták.

Tanja Jovanović virológus: „Ami Szerbiát illeti, nálunk két változat van. Az omikron mellett jelen van a delta is. Az omikron 90 százalék, míg a delta 10 százalék körül van jelen. Ami az alváltozatokat illeti, nem tudom megmondani, hogy most hány százalékban van jelen, de tekintve, hogy gyorsan terjed, gyorsan eléri a megfelelő százalékot, nem válik dominánssá, de kell egy bizonyos idő, mire jelentős szerepe lesz a járványban.”

omikron
variáns
koronavírus
gyorsteszt

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.

Népszerű