Ugrás a tartalomra

Nem sztrájkolnak a kombis utasszállítók

2017.02.26
16:42
A kombis utasszállítókat tömörítő egyesület elállt a február 27-ére meghirdetett tiltakozó megmozdulástól, mert az illetékesekkel folytatott egyeztetések után megállapították, léteznek olyan törvényes előírások, amelyek alkalmazásával folytatható ez a tevékenység
A kombis utasszállítókat tömörítő egyesület elállt a február 27-ére meghirdetett tiltakozó megmozdulástól, mert az illetékesekkel folytatott egyeztetések után megállapították, léteznek olyan törvényes előírások, amelyek alkalmazásával folytatható ez a tevékenység. A Beta hírügynökségnek az egyesületben azt nyilatkozták, hogy az illetékesekkel elért megállapodás miatt elállnak a Belgrád központjában tervezett kombis tiltakozó felvonulástól. Zorana Mihajlović szerb közlekedési miniszter a kombis szállítók kapcsán nemrég azt mondta, a kombikkal történő szállítás nem legális és az államnak ebből semmi haszna nincs. (Vajdaság MA)

Zöld fényt kaptak az utasszállító kombik

2017.02.26.

Megszületett a megegyezés - közölte szombat este az utasszállító kombik egyesülete. Az Építési, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztériummal egyeztek meg arról, hogy folytathatják a munkát az érvényben lévő előírásokkal összhangban, azzal, hogy a jelenleg bejegyzett tevékenységükön változtatniuk kell. Törvénymódosításra is számíthatnak majd, amely 2018-ban várható, de csakis akkor, ha már elvégezték a kombis utasszállítás szükségességének elemzését, megvizsgálták az uniós országok ezzel kapcsolatos törvényeit és a kérdést közvitára bocsátották. (Tanjug, B92)
kombi
utasszállítás
megegyezés

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.