Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nem szükséges a szülői kíséret a 16 és 18 év közöttiek oltásakor

2021.05.14
21:03
2021.05.15
10:11
Forrás
Pannon RTV
A gyerekek védelmét is csak a védőoltás biztosíthatja. Erről beszélt a Közügyekben dr. Bohucki Nebojsa. A járványügyi szakember elmondta, egyelőre csak a 16 és 18 év közötti korosztályt oltják, de belátható időn belül a gyerekek is sorra kerülhetnek.

A 16 és 18 év közötti korosztály esetében nem szükséges, hogy a szülő elkísérje őket. Egyedül is felvehetik a vakcinát - tette hozzá a járványügyi szakorvos.

Pannon RTV

Mint fogalmazott: a járvány visszaszorításának egyetlen módja, hogy minél többen, gyorsan védetté váljanak. Bohucki szerint van elegendő védőoltás Szerbiában és Szabadkán is. Lehetőség van négyféle oltóanyag felvételére, akár bejelentkezés nélkül is. Amennyiben valakinek egy nap mégsem jutna vakcina, akkor másnap ismét érdemes próbálkozni. A járványügyi szakorvos a ma bejelentett enyhítésekről is beszélt.

„Az oltási kampány nagyon sikeres. Nemsokára elérjük a 40 százalékot, június végére pedig az 50 százalékot. Ez azt jelenti, hogy addigra minden második szerbiai állampolgár be lesz oltva, valamint lesznek olyanok is, akik átestek a betegségen és néhány hónapra kialakult a természetes immunitás náluk. Tehát ez a lazítás teljesen helyes. Mért ne lennének koncertek? Lehet, hogy Exit is lesz. Az még kérdéses, hogy ki mehet. Kell-e a védőoltás, vagy sem? Lassan visszatérünk a járvány előtti életünkhöz.”

koronavírus
koronavírus-járvány
Dr. Bohucki Nebojsa

Most

20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.
19:47, Frissítve: 19:54

Sorsok, emberek

A Hét Nap közkedvelt sorozatának történeteit tartalmazó könyv jelent meg Perisity Irma tollából. A Szabadkai Városi Könyvtárban tartott bemutató alkalmával a kiadvány illusztrációiból készült képkiállítást is megtekinthetett a közönség.
19:00, Frissítve: 19:06

Legrendezettebb udvar Temerinben

Ismét megszervezték a legrendezettebb udvar elnevezésű kertépítő versenyt Temerinben. Az előző évektől eltérően most községi szinten hirdették meg a pályázatot. Idén több mint húszan mutatták be udvarukat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.