Ugrás a tartalomra
Szabó Hangya Péter

Nem találják a Martonoson eltűnt idős férfit

2018-01-21
16:23
2018-01-21
17:07
Forrás
Pannon RTV
Ötödik napja nem találják azt a 79 éves férfit, aki szerda hajnalban tűnt el Martonoson.

A rendőrség és családja folyamatosan keresi, de az idős embernek nyoma veszett. Hozzátartozói egyre inkább aggódnak a súlyosan beteg Szabó Hangya Péterért. Hosszú ideje küzd az Alzheimer-kórral. Az elmúlt pár évben a betegség elhatalmasodott rajta. Az idős férfi már többször próbált megszökni a gondozóitól. Emiatt zárva tartották az ajtót abban a martonosi házban, ahol élt. A 79 éves Szabó Hangya Péter szerda hajnalban kitörte a ház ablakát, és kimászott rajta, majd nyoma veszett. A helyiek közül többen is részt vettek a keresésben.

A család napok óta kutat az idős ember után, aki nem az évszaknak megfelelő öltözékben tűnt el. Ifj. Szabó Hangya Péter, az eltűnt férfi fia: „Nem ez volt az első eltűnése. Első alkalommal múlt hétfőn tűnt el. Martonoson a dühöngőben szóltak a kanizsai rendőrségnek, hogy van egy idős férfi. A nevét meg tudta mondani. Azt meg tudta mondani, hogy hol lakik, és melyik utcában. A rendőrség engem értesített, felhívtam a rá vigyázó személyt, és elmentek érte. Most kedd estefelé telefonon értekeztünk a tulajjal arról, hogy van, mint van. Elmesélte, hogy épp vacsorát vitt be neki. Eszegetett, és utána szerdán reggel jelentette, hogy éjszaka eltűnt.”

A Martonos területén felszerelt hat kamera felvételeit átnézték, de nem találták rajta a férfit. A rendőrség továbbra is keresi Szabó Hangya Pétert, de vasárnap délutánig semmilyen információval sem szolgáltak a családnak.

Péter eltűnése napján fekete sapkát, melegítőalsót, susogós kabátot és papucsot viselt. Akik tudnak valamit az idős férfi hollétéről, a 060-0754-867-es számon jelentkezhetnek.

Szabó Hangya Péter
eltűnt

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.