Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Nem tervezik a munkáltatói igazolás újbóli bevezetését a szabadkai óvodákban

2021.03.17
15:57
2021.03.17
17:13
Forrás
Pannon RTV
Eddig 22 óvónő fertőződött meg koronavírussal a szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézményben. A munkát egyelőre nem veszélyezteti a járvány - mondta el Veljko Vojnić, az intézmény műszaki igazgatója.

Kedd óta Szabadkán a Harcosok sorakozója lakótelepi Sandra Marijanović óvodában egy csoport óvodás maradt ideiglenesen otthon, mivel a gyerekekkel foglalkozó két óvónő elkapta a koronavírust.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A szülők többsége rendszeresen viszi gyermekét az óvodákba. 4430 óvodásból jelenleg 3040 jár rendszeresen az intézményekbe.

 Különböző szabályokat kell betartaniuk.

„Ami a bevezetett óvintézkedéseket illeti, elégedett vagyok. Valóban vigyáznak”

„Amikor a férjem átadja reggel a gyereket, mérik a lázukat, mennek kezet mosni és minden bizonnyal fertőtlenítőt is használnak. Elmondta azt is, hogy az óvónővel törlik az asztalokat, ebből feltételezem, hogy bent is végeznek fertőtlenítést.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A szülők a gyermekeket az óvoda ajtajáig kísérhetik. Igyekeznek megelőzni, hogy a fertőzés felüsse a fejét az intézményekben is. Veljko Vojnić, a szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója elmondta, pillanatnyilag nem gondolkodnak a korábban alkalmazott munkáltatói bizonylatok bevezetéséről.

„Azonban a közmédia által arról értesültünk, hogy Branko Ružić oktatási miniszter, tárcavezető bejelentette ennek a lehetőségét. Amennyiben megnövekszik a fertőzöttek száma, és az iskoláskor előtti intézményekből az alkalmazottak nagyobb számban hiányoznak majd koronavírus-fertőzés miatt, akkor lehetséges ennek ismételt bevezetése. Mi nem kívánjuk ezt bevezetni, azonban ha lesz egy ilyen utasítás az oktatási minisztériumtól, akkor kénytelenek leszünk ezt bevezetni.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A műszaki igazgató elmondta, áprilisban a megszokott módon, az eUprava portálon és személyes megjelenéssel is végzik majd a gyerekek beíratását.

Szabadka
óvoda
Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény
Veljko Vojnić
koronavírus
fertőzöttek

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.