Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Nem tervezik a munkáltatói igazolás újbóli bevezetését a szabadkai óvodákban

2021.03.17
15:57
2021.03.17
17:13
Forrás
Pannon RTV
Eddig 22 óvónő fertőződött meg koronavírussal a szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézményben. A munkát egyelőre nem veszélyezteti a járvány - mondta el Veljko Vojnić, az intézmény műszaki igazgatója.

Kedd óta Szabadkán a Harcosok sorakozója lakótelepi Sandra Marijanović óvodában egy csoport óvodás maradt ideiglenesen otthon, mivel a gyerekekkel foglalkozó két óvónő elkapta a koronavírust.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A szülők többsége rendszeresen viszi gyermekét az óvodákba. 4430 óvodásból jelenleg 3040 jár rendszeresen az intézményekbe.

 Különböző szabályokat kell betartaniuk.

„Ami a bevezetett óvintézkedéseket illeti, elégedett vagyok. Valóban vigyáznak”

„Amikor a férjem átadja reggel a gyereket, mérik a lázukat, mennek kezet mosni és minden bizonnyal fertőtlenítőt is használnak. Elmondta azt is, hogy az óvónővel törlik az asztalokat, ebből feltételezem, hogy bent is végeznek fertőtlenítést.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A szülők a gyermekeket az óvoda ajtajáig kísérhetik. Igyekeznek megelőzni, hogy a fertőzés felüsse a fejét az intézményekben is. Veljko Vojnić, a szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója elmondta, pillanatnyilag nem gondolkodnak a korábban alkalmazott munkáltatói bizonylatok bevezetéséről.

„Azonban a közmédia által arról értesültünk, hogy Branko Ružić oktatási miniszter, tárcavezető bejelentette ennek a lehetőségét. Amennyiben megnövekszik a fertőzöttek száma, és az iskoláskor előtti intézményekből az alkalmazottak nagyobb számban hiányoznak majd koronavírus-fertőzés miatt, akkor lehetséges ennek ismételt bevezetése. Mi nem kívánjuk ezt bevezetni, azonban ha lesz egy ilyen utasítás az oktatási minisztériumtól, akkor kénytelenek leszünk ezt bevezetni.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A műszaki igazgató elmondta, áprilisban a megszokott módon, az eUprava portálon és személyes megjelenéssel is végzik majd a gyerekek beíratását.

Szabadka
óvoda
Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény
Veljko Vojnić
koronavírus
fertőzöttek

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.