Ugrás a tartalomra
MMR-tribün
Tanjug/Dragan Kujundzic/bb

Nem veszélyes a kanyaró, a mumpsz és a rózsahimlő elleni védőoltás

2017-11-07
08:15
2017-11-07
08:35
Forrás
Magyar Szó
1999-ben jelent meg egy tanulmány, mely szerint az MMR elleni védőoltás összehozható az autizmus megjelenésével. Ezt a tanulmányt megtévesztés miatt betiltották.

Nem veszélyes a kanyaró, a mumpsz és a rózsahimlő elleni védőoltás - hangsúlyozták az illetékesek, ugyanis a közösségi oldalakon számos ezzel kapcsolatos álhírt terjesztenek.

1999-ben jelent meg egy tanulmány, mely szerint az MMR elleni védőoltás összehozható az autizmus megjelenésével. Ezt a tanulmányt megtévesztés miatt betiltották - mutattak rá hétfőn a gyerekek védőoltásának fontosságáról szóló belgrádi tanácskozáson. A jelenlévő orvosok cáfolták, hogy a védőoltások higanyt vagy alumíniumot tartalmaznának, ami az autizmus megjelenéséhez vezethetne. Predrag Kon epidemiológus felszólított minden szülőt arra, hogy a járványok nemkívánatos terjedésének megelőzése érdekében oltassa be a gyerekeit. Az nem segít, ha a szülők egy ideig nem engedik óvodába gyerekeiket, nem ez a védekezés hatékony formája – közölte a járványügyi szakorvos.

A szerb fővárosban az év közepéig a lakosság 30 százaléka oltatta be gyermekét, mostanra ez a szám elérte az 50 százalékot, de az arány továbbra sem megfelelő - mondta Darija Kisić Tepavčević, a belgrádi Dr. Milan Jovanović Batut Intézet munkatársa.

védőoltás
kanyaró
mumpsz
rózsahimlő
MMR
autizmus

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.