Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Nem vezetik be Szerbiában a sorkatonaságot

2019-07-16
15:24
Forrás
B92
Nem vezetik be jövőre a sorkatonaságot Szerbiában. Ezt nyilatkozta ma Milan Gujanica. A védelmi minisztérium szóvivője az ezzel kapcsolatos médiaértesüléseket cáfolta meg.

Mint ismeretes a belgrádi sajtó ma arról cikkezett, hogy 2020-tól ismét bevezeti az ország a sorkatonaságot. A közlemény szerint nincs szó erről. Milan Gujanica szerint a sorkatonaság ismételt bevezetése nemcsak politikai, hanem gazdasági döntés is. Ilyen döntés azonban nem született - szögezte le az ezredes.

sorkatonai szolgálat
sorkatonaság
Milan Gujanica
Védelmi Minisztérium
védelmi miniszter

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.