Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Nem vihetünk be bármilyen ételt a kórházba!

2019-07-15
18:42
Forrás
subotica.com
Itt a lista, mi az, ami tilos, és mi engedélyezett.

Nem vihetünk be akármilyen ételt a Szabadkai Közkórházba. A szigorítást az intézmény a nagy meleg miatt vezette be a nyári hónapok idejére. A szabályzat szerint a bent fekvőknek nem vihetünk főtt ételt, szendvicset, süteményt, házi készítésű jégkrémet. Tiltott mindenfajta feldolgozott húskészítmény (kolbászok, szalámik), tejtermékek (tejföl, túró, sajt), könnyen romló zöldség és gyümölcs (például málna, barack, paradicsom). Bevihető a palackozott víz és az üdítő - legfeljebb két literes, bontatlan kiszerelésben, az eredeti csomagolásban lévő, zárjegyes konzervélelmiszer, a csomagolt keksz és a bolti jégkrém. A gyümölcsök közül a banán és az alma engedélyezett, de szintén csak kis mennyiségben. A kórház közleménye szerint fontos, hogy mielőtt bármilyen élelmiszert vinnénk az ápolt hozzátartozónknak, kérjük ki a kezelőorvos véleményét.

Szabadka
Szabadkai Közkórház
kórház
tilalom
ÉTEL

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.