Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A nemzeti közösségek jogainak szélesebb körű érvényesítése érdekében

2022.08.12
15:13
2022.08.12
16:29
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai kisebbségi jogokkal foglalkozó minisztérium negyedik alkalommal szervezett ülést a 2022-2025 közötti időszakra vonatkozó cselekvési tervvel kapcsolatban. A dokumentum a nemzeti kisebbségek jogainak érvényesítésével foglalkozik.

A munkacsoport ezúttal a tervre érkezett észrevételeket és ajánlásokat tárgyalta meg. A cselekvési terv munkaváltozata július 15-én került a nyilvánosság elé.

Lulić Emil, hivatalvezető, Magyar Nemzeti Tanács: „Azért nagyon fontos, mert ez képezi a kormánynak az egyöntetű vállalását, hogy ők igenis támogatják, még a jelenlegi jogszabályoktól is jobb módon, tehát szélesebb módon az adott kisebbségi, egyéni és közösségi jogoknak a továbbfejlesztését, a jogszabályi keretnek a módosítását, bővítését, és a jogszabályok következetes, rendszerszintű végrehajtását. Nagyon fontos, hogy legyen egy ilyen stratégiai dokumentum, mert ez nem csak a feladatainkat, céljainkat rajzolja le, hanem egy követhető, egy nagyon rendszerszintű, tehát szisztematikus módon írja le mindezt, és ezzel hozzájárul az igények, a tevékenységek megvalósításához.”

kisebbségi jogok
kisebbség

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.