Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Nemzetközi konferenciát szervezett a Tijana Jurić Alapítvány Szabadkán

2018.09.25
13:05
2018.09.25
19:17
Forrás
Pannon RTV
Életfogytig tartó börtönbüntetést szabjanak ki a gyerekek és fiatalkorúak gyilkosainak Szerbiában - ezt kéri a Tijana Jurić Alapítvány. Ennek kapcsán harmadszor szerveztek nemzetközi konferenciát.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Az alapítvány kezdeményezésének köszönhetően egy munkacsoport is megalakult az Igazságügyi Minisztériumon belül. A törvénymódosítás pedig a közeljövőben meg is valósulhat - mondta Zorana Mihajlović szerb kormányalelnök.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány elnöke és alapítója az eseményen elmondta, hogy ennek a kezdeményezésnek nem az a célja, hogy bosszút álljanak az elkövetőkön, sokkal inkább azt szeretnék elérni, hogy a tetteseknek ne legyen több esélyük elkövetni az ehhez hasonló bűncselekményeket, és hozzátette: „Nagy köszönet a szerb kormányalelnöknek, hogy ma eljött ide. Azzal, hogy jelen van, megmutatta, hogy ez a téma fontos, és őszintén remélem, hogy együtt javíthatunk a gyermekeink biztonságán Szerbiában.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A kormánynak, a civil szervezeteknek és a médiának közösen kell megakadályozniuk a gyermekek ellen elkövetett erőszakos bűncselekményeket - hangsúlyozta Zorana Mihajlović: „Az Igazságügyi Minisztérium foglalkozik a Tijana Jurić Alapítvány javaslatával, amely az életfogytig tartó szabadságvesztést követeli azoknak, akik súlyos bűncselekményeket követtek el a gyermekek, a kiskorúak és a terhes nők ellen. Hiszem azt, hogy gyorsan megváltozik a törvény ebben az értelemben.”

A gyermekek biztonságával kapcsolatos szabadkai nemzetközi konferenciára Európa több országából is érkeztek résztvevők. Egyebek között Bulgáriából, Máltáról és Nagy-Britanniából is.

Tijana Jurić Alapítvány
Igpr Juric
Szabadka
Zorana Mihajlović

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű