Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Népességnövelésre igényelhetnek támogatást az önkormányzatok

2019-02-19
09:00
2019-02-19
15:53
Forrás
Szerbiai RTV
Vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek az önkormányzatok a népességnövelésre. Az idei évre vonatkozó népesedésserkentő elképzelésekkel március 7-ig lehet pályázni az illetékes minisztériumnál.

Az ilyen jellegű támogatásokra a szerbiai költségvetésben 650 millió dinár áll rendelkezésre, 150 millió dinárral több, mint tavaly.

Idén elsőbbséget élvez a munka és a gyermeknevelés összehangolása, mondta Slavica Đukić-Dejanović népesedéspolitikával megbízott tárca nélküli miniszter a Szerbiai RTV híradójában. Hangsúlyozta: anyagi segítségre csak azok az önkormányzatok számíthatnak, amelyek maguk is eszközöket választanak ki a népességfogyás megállítására, és amelyek rendelkeznek a kérdéssel megbízott testülettel vagy személlyel. A cél, hogy a szülőföldön tartsák a fiatalokat - szögezte le.

Slavica Đukić Dejanović, népesedéssel megbízott tárca nélküli miniszter, Szerbia: „Minden harmadik egyetemista tanulmányai befejeztével külföldre tervez menni és ott munkát keresni. Az adatok szerint a Szerbia határain kívül élők és dolgozók 76 százaléka nem tervez visszatérni, de ugyancsak adatok bizonyítják, hogy 57 százalékuk befektetné tudását és pénzét Szerbiában. A migráció nem egy olyan kérdés, amin csak sopánkodni kell.”

népességnövelés
támogatás
önkormányzat
Slavica Djukic Dejanovic

Most

12:00, Frissítve: 12:05

Változékony marad az idő

Változékony lesz az időjárás térségünkben az elkövetkező napokban - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Népszerű