Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pannon RTV/Huszár Krisztián)

Népszámlálók kerestetnek

2019-02-18
12:22
2019-02-18
12:33
Forrás
Pannon RTV
Próbanépszámlálást tartanak idén Szerbiában. Áprilisban 51 város és község területén végzik el.

Vajdaságban 12 hely érintett, köztük Szabadka, Ada, Újvidék és Nagykikinda. A próbanépszámlálás elvégzésére online lehet jelentkezni, a Köztársasági Statisztikai Hivatalnál, a stat.gov.rs oldalon mától február 20-ig, vagyis szerdáig. Összesen 85 munkatársat keresnek. Elvárás, hogy a jelentkező részt vegyen egy ötnapos tanfolyamon márciusban, hogy megismerkedjen a népszámlálás módszerével, és hogy vállalja, hogy laptoppal végigjárja a kijelölt területet, és begyűjtse a kért adatokat. A próbanépszámlálás célja, hogy előkészítse a 2021-es felmérést, amikor az ország teljes lakosságáról készítenek kimutatást. Most letesztelik a módszert és az informatikai hátteret, hogy két év múlva minden rendben menjen. Részletek a Hivatal oldalán szereplő felhívásba találhatók, arról azonban, hogy mennyit fizetnek a felmérés készítőinek, nem találtunk információt.

népszámlálás

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.