Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pannon RTV/Huszár Krisztián)

Népszámlálók kerestetnek

2019-02-18
12:22
2019-02-18
12:33
Forrás
Pannon RTV
Próbanépszámlálást tartanak idén Szerbiában. Áprilisban 51 város és község területén végzik el.

Vajdaságban 12 hely érintett, köztük Szabadka, Ada, Újvidék és Nagykikinda. A próbanépszámlálás elvégzésére online lehet jelentkezni, a Köztársasági Statisztikai Hivatalnál, a stat.gov.rs oldalon mától február 20-ig, vagyis szerdáig. Összesen 85 munkatársat keresnek. Elvárás, hogy a jelentkező részt vegyen egy ötnapos tanfolyamon márciusban, hogy megismerkedjen a népszámlálás módszerével, és hogy vállalja, hogy laptoppal végigjárja a kijelölt területet, és begyűjtse a kért adatokat. A próbanépszámlálás célja, hogy előkészítse a 2021-es felmérést, amikor az ország teljes lakosságáról készítenek kimutatást. Most letesztelik a módszert és az informatikai hátteret, hogy két év múlva minden rendben menjen. Részletek a Hivatal oldalán szereplő felhívásba találhatók, arról azonban, hogy mennyit fizetnek a felmérés készítőinek, nem találtunk információt.

népszámlálás

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű