Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Molnár Ádám

Nincs fennakadás a magyarkanizsai oktatási intézmények működésében

2020.12.09
13:32
2020.12.09
17:04
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa községben is vannak koronavírussal fertőzött óvópedagógusok és tanügyi dolgozók. Az oktatási intézmények működésében azonban nincs fennakadás.

A magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézményben november 30-a óta csak az egész napos tartózkodás engedélyezett. 6 koronavírussal fertőzött óvópedagógust tartanak nyilván.

Veselinov Ibolya igazgató, Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, Magyarkanizsa: „Sokkal könnyebb így, hogy nem dolgozik a félnapos tartózkodás, ezért az óvónőinket is jobban be tudjuk osztani, mivel a betegszabadságban dolgozók nagyon sokan voltak.”

Egyelőre zökkenőmentesen folynak a foglalkoztatások az óvodákban. Hasonló a helyzet a tanügyben is, a tanterv szerint történik az oktatás az alsósok számára. Viszont volt szülő, aki az iskolaév elején már kérvényezte gyermekének az online oktatást.

Szepesi Zoltán, igazgató, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa: „Az év elején 16 család kérte azt, hogy a gyerek távoktatásban tanuljon, ez a szám változik, és jelen pillanatban tekintettel arra, hogy a felsősök távoktatásban vannak, 13 alsós tanuló van távoktatáson.”

A horgosi Kárász Karolina Általános Iskolában nem, viszont az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában két tanügyi dolgozónál regisztrálták a fertőzést. Természetesen ez nem hat ki az oktatásra.

Magyarkanizsa
Horgos
Kárász Karolina Általános Iskola
Oromhegyes
Arany János Általános Iskola
Szepesi Zoltán
Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola
Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű