Ugrás a tartalomra
Pixabay/flockine

Nincs gyógyszerhiány Szerbiában - állítják az illetékesek

2023.01.04
13:22
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában nincs gyógyszerhiány, így nincs szükség arra sem, hogy a polgárok készleteket halmozzanak fel, nyilatkozta Sanja Radojević Škodrić, aki így reagált azokra a hírekre, hogy egyes országokban megjelent ez a probléma.

Ami a mi piacunkat illeti, folyamatos és biztos a gyógyszerellátás, így nincs ok a pánikra, nyilatkozta a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap igazgatója. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a világban uralkodó jelenlegi körülmények vezettek oda, hogy megdrágultak a gyógyszerek előállításához szükséges alapanyagok, valamint a gyógyszerek csomagolási költsége, de az energiahordozók ára is emelkedett. Mint kiemelte: folyamatosan figyelemmel kísérik a piaci változásokat, hogy időben megtegyék a szükséges lépéseket.

gyógyszer
Köztársasági Egészségbiztosítási Alap
Sanja Radojević Škodrić

Most

12:02, Frissítve: 12:12

A népmese napját ünnepelték Horgoson

Ugyan egy nappal korábban, de Horgoson is megünnepelték a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésnapjához kötődik. Papírszínházzal és élőszavas mesemondással várták a helyi Művelődési Ház előtt a legkisebbeket.
08:53, Frissítve: 11:03

Orbán Viktor: Magyarország nem lesz migránsgettó!

A migrációs probléma bonyolult, de a megoldás egyszerű: nem kell őket beengedni! - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban. Facebook-posztjában is megerősítette: Magyarország nem lesz migránsgettó.

Népszerű