Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Nincs migráns Majdányon és Rábén

2022.12.11
13:32
2022.12.11
17:48
Forrás
Pannon RTV
Jelentősen csökkent az észak-bánáti falvakra nehezedő migrációs nyomás.

A szerb rendőrség erőteljesebb fellépésnek köszönhetően Majdány és Rábé utcáin hosszú idő után ismét nyugalom van. Az illegális bevándorlókat a hatóság emberei elszállították, a közbiztonság megőrzése érdekében pedig folyamatosan járőröznek a környéken.

Majdány és Rábé lakosainak mostanság viszonylag nyugodtabb napjaik vannak, hiszen a rendőrség erőteljesebb fellépésnek köszönhetően a migránsok nem csak Horgost és környékét, hanem ezt a két települést is messziről elkerülik. A helyeik természetesen örülnek, azonban azt mondják, hogy hamarabb kellett volna a rendőrségnek intézkednie, akkor talán a mögöttem lévő ház is épségben volna.

Batyik Tibor, Majdány: „Jelenleg nyugalom van. Nyugodtabban el tudunk menni valahova. Járőröznek a rendőrök, meg itt vannak ez a szervezetek Belgrádból, akik figyelnek rájuk. Most lényegében, valamivel jobb.”

A rendőrök pedig vasárnap is ügyeltek a rendre és ha szükséges, szinte azonnal intézkednek - mesélte stábunknak a rábéi Ágoston Ilona, akinek udvarába már többször is bementek a migránsok: „Mutogatott valamit, én meg hoztam nekik vizet, de mire kiértem, addigra a rendőrautó már itt volt és akkor már megnyugodtam, hogy hála Istennek, ne vergődjenek már velem, mert elegem van belőlük. És elhajtották őket innen a kapuból még abban a pillanatban.”

A rendőrség migránsokkal szembeni erőteljesebb fellépését a Majdányon élő Domonkos Szilvia is megerősítette: „Amikor akció volt Horgoson és Magyarkanizsán is. Akkor is itt is volt egy kisebb akció és elvitték, akik itt maradtak. Akik jönnek, azokat meg Romániából küldik vissza, ilyen 5-6-8 főből álló csoportokat.”

Majdány és Rábé utcáin most nyugalom van, néhány migránst csak a két falu közötti raktárépületnél lehetett látni.

migránsok
Majdány
Majdány-Rábé
Rábé

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű