Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Nincs szakember szakkönyv nélkül

2018-10-19
19:43
2018-10-19
19:58
Forrás
Pannon RTV
Műszaki könyveket ajándékozott a Cim Gas a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolának. Mintegy 50 gépészeti szakkönyvet kaphattak kézhez a diákok.

A diákok a könyveket fel tudják használni a későbbiekben is, amikor már elhelyezkedtek szakmájukban. A kötetek szerzője Martin Bogner, az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Karának oktatója. „Egy szakembernek fontos ilyen könyveket kapnia. Azt mondtam, egy asztal, ott dolgozik egy szakember, mögötte van egy szekrény. A szekrényben könyvek, szabványok. Annak muszáj ott lennie.”

A Műszaki Szakfőiskolának szüksége van szakkönyvekre - emelete ki Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója: „Konkrétan ezek a könyvek az épületgépészet területét fedik, méghozzá nagyon sok címről van szó. Itt nem egy könyvről van szó, hanem többről, tehát viszonylag részletesen dolgozzák fel azokat a témákat, amelyeket egy épületgépésznek tudni kell ahhoz, hogy berendezéseket tudjon tervezni, illetve kivitelezni.

Megközelítőleg 50 könyvet adományozott a Cim Gas a szakfőiskolának. Kern Csaba, igazgató, Cim Gas, Szabadka: „Gondolom, a fiatalok felmérték, hogy van fejlődési lehetőség. Itt főleg magyar ajkú gyerekek voltak, tehát nem muszáj külföldre menni, lehet anyanyelven, magyar nyelven is dolgozni a Cim Gasban, mert ez egy olyan közösség.

A Cim Gas igazgatója hozzátette, ma már erősebb a versenyszféra, ezért folyamatosan képezniük kell magukat a szakkádereknek. A vállalat pedig a fiatal mérnököknek szeretne fejlődési lehetőséget biztosítani.

A könyveket korábban a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Szakközépiskola diákjainak is eljuttatták már.

Cim Gas
Kern Csaba
Szabadka
Műszaki Szakfőiskola
Martin Bogner

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:38, Frissítve: 10:43

Utazási lehetőség középiskolásoknak

A Rákóczi Szövetség programjának célja, hogy a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, a középiskolások egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.