Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Nincs szakember szakkönyv nélkül

2018-10-19
19:43
2018-10-19
19:58
Forrás
Pannon RTV
Műszaki könyveket ajándékozott a Cim Gas a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolának. Mintegy 50 gépészeti szakkönyvet kaphattak kézhez a diákok.

A diákok a könyveket fel tudják használni a későbbiekben is, amikor már elhelyezkedtek szakmájukban. A kötetek szerzője Martin Bogner, az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Karának oktatója. „Egy szakembernek fontos ilyen könyveket kapnia. Azt mondtam, egy asztal, ott dolgozik egy szakember, mögötte van egy szekrény. A szekrényben könyvek, szabványok. Annak muszáj ott lennie.”

A Műszaki Szakfőiskolának szüksége van szakkönyvekre - emelete ki Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója: „Konkrétan ezek a könyvek az épületgépészet területét fedik, méghozzá nagyon sok címről van szó. Itt nem egy könyvről van szó, hanem többről, tehát viszonylag részletesen dolgozzák fel azokat a témákat, amelyeket egy épületgépésznek tudni kell ahhoz, hogy berendezéseket tudjon tervezni, illetve kivitelezni.

Megközelítőleg 50 könyvet adományozott a Cim Gas a szakfőiskolának. Kern Csaba, igazgató, Cim Gas, Szabadka: „Gondolom, a fiatalok felmérték, hogy van fejlődési lehetőség. Itt főleg magyar ajkú gyerekek voltak, tehát nem muszáj külföldre menni, lehet anyanyelven, magyar nyelven is dolgozni a Cim Gasban, mert ez egy olyan közösség.

A Cim Gas igazgatója hozzátette, ma már erősebb a versenyszféra, ezért folyamatosan képezniük kell magukat a szakkádereknek. A vállalat pedig a fiatal mérnököknek szeretne fejlődési lehetőséget biztosítani.

A könyveket korábban a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Szakközépiskola diákjainak is eljuttatták már.

Cim Gas
Kern Csaba
Szabadka
Műszaki Szakfőiskola
Martin Bogner

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.