Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Nincs szakember szakkönyv nélkül

2018-10-19
19:43
2018-10-19
19:58
Forrás
Pannon RTV
Műszaki könyveket ajándékozott a Cim Gas a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolának. Mintegy 50 gépészeti szakkönyvet kaphattak kézhez a diákok.

A diákok a könyveket fel tudják használni a későbbiekben is, amikor már elhelyezkedtek szakmájukban. A kötetek szerzője Martin Bogner, az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Karának oktatója. „Egy szakembernek fontos ilyen könyveket kapnia. Azt mondtam, egy asztal, ott dolgozik egy szakember, mögötte van egy szekrény. A szekrényben könyvek, szabványok. Annak muszáj ott lennie.”

A Műszaki Szakfőiskolának szüksége van szakkönyvekre - emelete ki Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója: „Konkrétan ezek a könyvek az épületgépészet területét fedik, méghozzá nagyon sok címről van szó. Itt nem egy könyvről van szó, hanem többről, tehát viszonylag részletesen dolgozzák fel azokat a témákat, amelyeket egy épületgépésznek tudni kell ahhoz, hogy berendezéseket tudjon tervezni, illetve kivitelezni.

Megközelítőleg 50 könyvet adományozott a Cim Gas a szakfőiskolának. Kern Csaba, igazgató, Cim Gas, Szabadka: „Gondolom, a fiatalok felmérték, hogy van fejlődési lehetőség. Itt főleg magyar ajkú gyerekek voltak, tehát nem muszáj külföldre menni, lehet anyanyelven, magyar nyelven is dolgozni a Cim Gasban, mert ez egy olyan közösség.

A Cim Gas igazgatója hozzátette, ma már erősebb a versenyszféra, ezért folyamatosan képezniük kell magukat a szakkádereknek. A vállalat pedig a fiatal mérnököknek szeretne fejlődési lehetőséget biztosítani.

A könyveket korábban a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Szakközépiskola diákjainak is eljuttatták már.

Cim Gas
Kern Csaba
Szabadka
Műszaki Szakfőiskola
Martin Bogner

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.