Ugrás a tartalomra
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Nincs szigorítás a rendkívüli járványhelyzet ellenére sem

2022.01.14
17:19
2022.01.14
18:54
Forrás
Pannon RTV
Vannak változások: a karanténkötelezettség rövidül, a koronavírustesztek ára pedig csökken.

Ülésezett a szerbiai Válságstáb. A járványhelyzetet az országban kiemelkedően nehéznek, rendkívülinek ítélték meg a szakemberek. A polgárokat pedig ezzel összhangban arra szólították fel, hogy aktívan vegyenek részt a vírus elleni küzdelemben, vagyis tartsák be a jelenlegi egészségügyi óvintézkedéseket és éljenek az oltakozás adta lehetőséggel.

A mostani szabályok maradnak, nincs szigorítás.

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Néhány módosításról is döntés született az ülésen - közölte Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár, a válságstáb tagja. Ennek egyike, hogy a karanténkötelezettség az eddigi 10-ről 7 napra csökken. Emellett csökken a tesztek ára is azok számára, akik önként kérik a kivizsgálást. A PCR-tesztek ára az eddig 9 ezer helyett ezentúl 6 ezer dinár lesz, a gyors antigén teszteké pedig 3500-ról 1800 dinárra csökken.

A szerbiai iskolákban valószínűleg a vajdasági modell szerint mennek majd diákok, vagyis a középiskolások kombinált formában, az általános iskolások pedig tantermi oktatáson vesznek majd részt, de erről végleges döntés még nincs - mondta Gojković.

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Ami jónak mondható, az az, hogy az egészségügy rendszer, vagyis a másodlagos és harmadlagos egészségügyi ellátásban és a covid kórházakban nincs annyi súlyos beteg, mint ahogy az a korábbi hullámokban volt tapasztalható. Ez arról tanúskodik, hogy a mostani variáns, ahogy Jovanović professzor úr is mondta, az omikron dominál Szerbiában. A megnövekedett esetszámok, az ugrásszerű növekedés is leginkább az omikron variánshoz köthető.”

járvány
koronavírus
Szerbia
szigorítás
karanténkötelezettség
PCR-teszt
tesztelés
ár
Zoran Gojković

Most

16:10

Átadták a Szent Száva-díjakat

Ezzel az elismeréssel Szent Száva napja alkalmából jutalmazzák meg azokat az egyéneket és szervezeteket, akik kiemelkedő eredményeket értek el többek között az oktatás és nevelés terén.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.