Ugrás a tartalomra
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Nincs szigorítás a rendkívüli járványhelyzet ellenére sem

2022.01.14
17:19
2022.01.14
18:54
Forrás
Pannon RTV
Vannak változások: a karanténkötelezettség rövidül, a koronavírustesztek ára pedig csökken.

Ülésezett a szerbiai Válságstáb. A járványhelyzetet az országban kiemelkedően nehéznek, rendkívülinek ítélték meg a szakemberek. A polgárokat pedig ezzel összhangban arra szólították fel, hogy aktívan vegyenek részt a vírus elleni küzdelemben, vagyis tartsák be a jelenlegi egészségügyi óvintézkedéseket és éljenek az oltakozás adta lehetőséggel.

A mostani szabályok maradnak, nincs szigorítás.

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Néhány módosításról is döntés született az ülésen - közölte Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár, a válságstáb tagja. Ennek egyike, hogy a karanténkötelezettség az eddigi 10-ről 7 napra csökken. Emellett csökken a tesztek ára is azok számára, akik önként kérik a kivizsgálást. A PCR-tesztek ára az eddig 9 ezer helyett ezentúl 6 ezer dinár lesz, a gyors antigén teszteké pedig 3500-ról 1800 dinárra csökken.

A szerbiai iskolákban valószínűleg a vajdasági modell szerint mennek majd diákok, vagyis a középiskolások kombinált formában, az általános iskolások pedig tantermi oktatáson vesznek majd részt, de erről végleges döntés még nincs - mondta Gojković.

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Ami jónak mondható, az az, hogy az egészségügy rendszer, vagyis a másodlagos és harmadlagos egészségügyi ellátásban és a covid kórházakban nincs annyi súlyos beteg, mint ahogy az a korábbi hullámokban volt tapasztalható. Ez arról tanúskodik, hogy a mostani variáns, ahogy Jovanović professzor úr is mondta, az omikron dominál Szerbiában. A megnövekedett esetszámok, az ugrásszerű növekedés is leginkább az omikron variánshoz köthető.”

járvány
koronavírus
Szerbia
szigorítás
karanténkötelezettség
PCR-teszt
tesztelés
ár
Zoran Gojković

Most

11:56, Frissítve: 12:16

Hol érdemes tankolni, ha tengerre utazunk?

Az idén nagyjából 40 euróval kerül többe, ha a görögországi Halkidikire utazunk Szerbiából, mint a korábbi években. De szinte bárhova is megyünk nyaralni, jó sok pénzben kerül, hiszen drasztikusan megnőtt az üzemanyagok ára.
11:24, Frissítve: 11:41

Nyári napközi Palicson

Nyári napközit szervez a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi iskolában 5-től 15 éves korú gyerekek számára. A résztvevőket kézműves foglalkozások, társas- és szabadtéri játékok várják az elkövetkező két hétben és augusztus második két hetében.
10:29

Katasztrofális az aszályhelyzet több olasz tartományban

Az öt olasz régió mindegyike, a többi között Lombardia, Veneto és Piemont tartomány az ország északi részén, a Pó folyó vízgyűjtő medencéje mentén fekszik. A legnagyobb olasz folyó, a Pó vízszintje pedig hetven éve nem volt ennyire alacsony.
10:21

Megújul a Pitypang ovi Adán

Megkezdődött Adán a Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületének felújítása. A kétszintes Pitypang épület vízvezetékhálózatának teljes cseréjét végzik.

Népszerű