Ugrás a tartalomra

A nők helyzete és szerepe

2020.03.06
19:28
2020.03.07
19:26
Forrás
Pannon RTV
A nők helyzetével és szerepével foglalkoztak pénteken az újvidéki Egység kulturális állomáson.

A kerekasztal-beszélgetésen a nők gazdasági függetlenségének lehetőségeiről és emancipációjáról is eszmecserét folytattak. Az eseményt a Vajdasági munkaadók uniója, a SMART Misszió, a Kolping Szerbia és a 021 Alapítvány szervezték.

Svetlana Tomov, ügyvezető, 021 Alapítvány: „Sok minden van még, amiért harcolnunk kell, és mozgatnunk kell a határokat. Remélem, hogy ezen a vitaesten fel lesznek téve kérdések, és hogy rámutatunk a kérdésekre, milyen gondokkal szembesülünk a kreatív tevékenységekben, és remélem, hogy találunk válaszokat és módokat, hogyan lehet őket megoldani, és hogyan oldották meg egyes női vállalkozók ezeket a gondokat. Tanácsokat is adhatnak más vállalkozó nőknek, akik ezekkel a gondokkal szembesülnek, és meg szeretnék őket oldani a legjobb módon, de a törvényes keretek között.”

Újvidék
nők

Most

16:10, Frissítve: 16:16

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.
13:49, Frissítve: 16:36

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.