Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Nőtt az oltakozók száma Szabadkán

2021.11.18
11:58
2021.11.18
16:42
Forrás
Pannon RTV
Növekedett a koronavírus elleni védőoltás első dózisa iránti érdeklődés az elmúlt héthez képest Szabadkán - mondták az illetékesek.

Az új városházánál lévő oltóponton a korábbi 20-30 személyhez képest most naponta 80-100 polgár jelentkezik az első adag vakcina felvételére.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Sokan várakoztak a szabadkai oltópontnál, hogy felvegyék a koronavírus elleni oltás valamely dózisát.

Grgo Temešvari: „Eddig két Pfizert vettem fel, és most a harmadik adag is Pfizer lesz. Nekem megfelel, eddig nem volt semmilyen problémám. Remélem, a továbbiakban is jó lesz!”

Legtöbben a második vagy a harmadik oltás felvételére érkeztek a délelőtti órákban, de folyamatos az érdeklődés az első vakcina felvétele iránt is.

Kovács Irén: „A Pfizert vettem fel. Azért vártam eddig vele, mert 2019-ben a férjem agyvérzést kapott, májusban meghalt, a fiam pedig szeptember elsején halt meg. Az unokám Kanizsán él, és attól félek, hogy majd nem tudok elmenni hozzá. Most már túltettem magam azon, hogy őket elvesztettem, de szeretnék hozzájuk is elmenni.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A szabadkai új városházán lévő oltópontra érkezők a Sinopharm, a Pfizer, a Szputnyik és a Moderna vakcinái közül választhatnak. A legnagyobb érdeklődés a Sinopharm és Pfizer iránt van - mondta Dr. Nikola Filipović általános orvos.

„Ami az első oltás felvételét illeti, kissé megnövekedett az érdeklődés, de nem drasztikusan. Tehát az eddigi napi 20-30 oltáshoz képest most napi 80-100 adagot adunk be.”

A védőoltás felvételére munkanapokon 8-tól 20 óráig, szombaton és vasárnap pedig 8-tól 14 óráig van lehetőség. Az első oltásra bejelentkezés nélkül érkezhetnek a polgárok, míg a második és harmadik oltás felvétele az eUpvrava által kapott SMS-ben feltüntetett időpont alapján történik.

Szabadka
oltás
vakcina
koronavírus
Nikola Filipović

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű