Ugrás a tartalomra
epp

Növekszik az elvándorlás a Nyugat-Balkánról az EU-ba

2019.11.22
09:48
2019.11.22
09:53
Forrás
Tanjug
Több mint ötmillió nyugat-balkáni állampolgár vándorolt ki az EU-ba hét év alatt.

Ez a térség lakosainak negyedét jelenti - magyarázta a Regionális Együttműködési Tanács főtitkára, Majlinda Bregu. A külföldre való kivándorlás a fiatalok esetében még kifejezettebb. Annak ellenére, hogy több mint 60 százalékuk támogatja az európai integrációt, nem vesztegetik az idejüket. Csaknem kétharmaduk véli úgy, hogy érdemes az Európai Unióban munkát vállalniuk. Ráadásul a térségben a fiatalok 35 százaléka munkanélküli. Az EU-ban fele annyi a fiatal állástalanok aránya.

Nyugat-Balkán
elvándorlás
Európai Unió

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.