Ugrás a tartalomra

Növelték a nemzetpolitikai államtitkárság pályázatainak keretösszegét

2019-02-10
08:50
2019-02-10
09:05
Forrás
MTI
Ötszáz millió forintra emelte a nemzetpolitikai államtitkárság azt a pályázati keretet, amelyet a diaszpórában működő magyar szervezetek és hétvégi magyar iskolák között osztanak szét.

Szilágyi Péter magyar nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos a Németországi Magyar Szervezetek Szövetségének Nürnbergben megrendezett oktatásügyi konferenciáján vett részt és tartott előadást a magyar kormány nemzet-, illetve diaszpóra-politikájáról, valamint a nemzetpolitikai államtitkárság jövőbeli terveiről.

A miniszteri biztos arról is beszámolt, hogy márciusban fogják kiírni a Kőrösi Csoma Sándor Program pályázatait a 2019-2020-as időszakra. Folytatódik továbbá az államtitkárság által támogatott diaszpóra-táboroztatási program, február 22-én pedig Budapesten megtartják a hétvégi magyar iskolák második találkozóját.

Nemzetpolitikai Államtitkárság
pályázat
Szilágyi Péter
oktatás
Kőrösi Csoma Sándor Program

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.