Ugrás a tartalomra

Növelték a nemzetpolitikai államtitkárság pályázatainak keretösszegét

2019-02-10
08:50
2019-02-10
09:05
Forrás
MTI
Ötszáz millió forintra emelte a nemzetpolitikai államtitkárság azt a pályázati keretet, amelyet a diaszpórában működő magyar szervezetek és hétvégi magyar iskolák között osztanak szét.

Szilágyi Péter magyar nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos a Németországi Magyar Szervezetek Szövetségének Nürnbergben megrendezett oktatásügyi konferenciáján vett részt és tartott előadást a magyar kormány nemzet-, illetve diaszpóra-politikájáról, valamint a nemzetpolitikai államtitkárság jövőbeli terveiről.

A miniszteri biztos arról is beszámolt, hogy márciusban fogják kiírni a Kőrösi Csoma Sándor Program pályázatait a 2019-2020-as időszakra. Folytatódik továbbá az államtitkárság által támogatott diaszpóra-táboroztatási program, február 22-én pedig Budapesten megtartják a hétvégi magyar iskolák második találkozóját.

Nemzetpolitikai Államtitkárság
pályázat
Szilágyi Péter
oktatás
Kőrösi Csoma Sándor Program

Most

15:19, Frissítve: 16:27

Kínába utazott a szerb államfő

Kínába utazott Aleksandar Vučić, ahol az Egy övezet, egy út nemzetközi fórumon vesz részt. A találkozó első napján több együttműködési megállapodást is aláírtak a felek.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.