Ugrás a tartalomra

Növelték a nemzetpolitikai államtitkárság pályázatainak keretösszegét

2019-02-10
08:50
2019-02-10
09:05
Forrás
MTI
Ötszáz millió forintra emelte a nemzetpolitikai államtitkárság azt a pályázati keretet, amelyet a diaszpórában működő magyar szervezetek és hétvégi magyar iskolák között osztanak szét.

Szilágyi Péter magyar nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos a Németországi Magyar Szervezetek Szövetségének Nürnbergben megrendezett oktatásügyi konferenciáján vett részt és tartott előadást a magyar kormány nemzet-, illetve diaszpóra-politikájáról, valamint a nemzetpolitikai államtitkárság jövőbeli terveiről.

A miniszteri biztos arról is beszámolt, hogy márciusban fogják kiírni a Kőrösi Csoma Sándor Program pályázatait a 2019-2020-as időszakra. Folytatódik továbbá az államtitkárság által támogatott diaszpóra-táboroztatási program, február 22-én pedig Budapesten megtartják a hétvégi magyar iskolák második találkozóját.

Nemzetpolitikai Államtitkárság
pályázat
Szilágyi Péter
oktatás
Kőrösi Csoma Sándor Program

Most

18:58, Frissítve: 19:31

Kalmár Ferenc: Legyenek büszkék magyarságukra!

Szeressék, erősítsék és gyarapítsák családjaikat és hazánkat, Magyarországot és a Kárpát-medencét - üzeni a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából Kalmár Ferenc.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.