Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Növelték a rendőri jelenlétet a migránsok miatt

2019.12.11
14:54
2020.06.17
13:26
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa községben gyakrabb látni rendőrt, és már egy sátortábort is felszámoltak.
Pannon RTV

Továbbra is napi szinten érkeznek migránsok Magyarkanizsára. Ennek ellenére ellenőrzés alatt van a migránshelyzet Magyarkanizsa községben – mondja a helyi válságstáb vezetője. Lackó Róbert szerint ez leginkább annak köszönhető, hogy a rendőrség is fokozott járőrözést végez, és távol tartja az illegális bevándorlókat a Tisza-menti kisváros központjától. Emellett a rendőrség azokat a helyeket is rendszeresen körbejárja, ahol a migránsok a leginkább megfordulnak - nyilatkozta stábunknak Lackó Róbert.

Pannon RTV

Lackó Róbert, a magyarkanizsai válságstáb vezetője: „Ezelőtt két-három nappal az önkormányzati alpolgármester és a nagykikindai körzet rendőrparancsnoka megjelent itt, és azóta látunk egy kicsit erősebb rendőri jelenlétet. Többek között ezt a tábort is itt, az erdőben tegnap fölszámolták, a sátortáborról beszélek, és ami pozitív, hogy most már napi szinten megjelenik itt a rendőrségi rabszállító is, és egy-két járőr Martonoson is, Horgoson is. Hozzáteszem, ez egy átszervezés, tehát a rendőri jelenlét, a rendőri létszám továbbra is kevés, de pozitív mindenféleképpen, hogy egy kicsit több figyelmet kapunk, és nagyobb a rendőri jelenlét a nap folyamán és éjszaka is.”

Magyarkanizsa
illegális bevándorló
rendőrségi jelenlét
rendőrautó
járőrözés
Lackó Róbert
Martonos
Horgos
migráns
rendőr

Most

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.