Ugrás a tartalomra

November 11-e, azaz az előttünk álló hétfő állami ünnep Szerbiában

2019-11-08
11:58
2019-11-08
12:04
Forrás
Pannon RTV
Ez azt jelenti, hogy a jövő hét első napja munkaszüneti nap országszerte, ezzel együtt pedig a legtöbb közvállalat, közintézmény és egészségügyi intézmény munkarendje változik.

A gyógyszertárakban, egészségházakban ünnepi ügyeletet tartanak, továbbá országszerte hétvégi menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. Azok, akik a jövő hét elején szeretnének ügyeket intézni, mindenképpen tájékozódjanak, hogy egy-egy közintézmény milyen munkarend szerint dolgozik. November 11-ét egyébként több országban ünneplik Európában. 1918-ban ezen a napon írták alá az első világháborút lezáró compiègne-i fegyverszüneti egyezményt.

állami ünnep
nyitvatartás
közintézmény
közvállalat

Most

10:03, Frissítve: 10:12

Kiütötte a Bayern a Barcelonát

8 gólt kapott tegnap a Barcelona labdarúgó csapata a Bayern Münhcen elleni BL negyeddöntőben. A katalán klub ezzel fennállása egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el.
07:48, Frissítve: 07:59

Nagyboldogasszony ünnepe van

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária halálát és mennybevételét.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.