Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

November végére tervezik befejezni a Vajdasági RTV épületét

2019.07.03
15:37
2019.07.03
18:28
Forrás
Pannon RTV
Befejező szakaszába lépett a Vajdasági RTV épületének építése, most pedig a műszaki felszerelésbe is belefogtak. A tartományi kormány a berendezések beszerzésére 570 millió 800 ezer dinárt fordít.
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

A tervek szerint november 25-én, a Vajdasági RTV alapkőletételének második évfordulóján indul a sugárzás a médiaház mišeluki stúdiójából. Az építkezési munkálatok az ütemterv szerint folynak, a műszaki berendezés beszerzése is megkezdődött.

Pannon RTV/Hoffmann Artúr

A tartományi kormány 570 millió 800 ezer dinárral támogatja az új berendezés beszerzését – mondta Dragana Milošević, tartományi művelődési és tájékoztatási titkár: „Az idén húsz éve annak, hogy a NATO lebombázta az épületet, és mi büszkék vagyunk arra, hogy két év alatt sikerült egy új épületet felépítenünk. Hiszem azt, hogy a legkorszerűbb felszerelés kerül a médiaházba, ezért különítettük el ezt az összeget.”

Pannon RTV/Hoffmann Artúr

A Vajdasági RTV-ben szerb nyelven kívül még 15 kisebbségi nyelven folyik műsorszerkesztés és adás, ezért is rendkívül fontos ez a médiaház – mondta Miodrag Koprivica vezérigazgató: „Az épületen dolgozók száma igen nagy, ezért igyekszünk, hogy a november 25-ei határidőt betartsuk, ekkor indulna be a sugárzás. Az ebből a pénzből vásárolt műszaki felszereléssel megvalósítható, hogy beinduljon az adás. Van még mit tennünk az építkezés szempontjából is, jövő héten aláírjuk a befejező, harmadik szakaszra vonatkozó szerződést is.”

Pannon RTV/Hoffmann Artúr

A Vajdasági RTV új épületébe a tartományi és a köztársasági kormány összesen 45 millió eurót fektetett be.

Vajdasági RTV
Dragana Milosevic
Miodrag Koprivica

Most

Népszerű