Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Nyár van – torlódás várható a határátkelőkön

2019-07-19
09:55
2019-07-19
18:32
Forrás
MTI
A legterheltebb a Röszke 1-Horgos 1 és az Ásotthalom-Királyhalom átkelő.

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhelyek Magyarországról való kilépő oldalán péntek délelőtt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Az autópálya-határátkelőhelyen háromórás, a közúti átkelőnél egyórás várakozásra kell számítaniuk a Szerbia felé tartó autósoknak. Az ásotthalmi közúti átkelőnél is egyórás a sor. A szabadságukról visszatérők miatt a röszkei autópálya-határátkelőhely Magyarországra való belépő oldalán is egy órát kell várakozni.

Az utazók a gyorsabb határátlépés érdekében Szerbia felé választhatják a tiszaszigeti, a tompai, a bácsalmási, a bácsszentgyörgyi és a hercegszántói átkelőt.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer, a Rutin mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

határátkelő
határátkelőhely
Horgos-Röszke
Röszke
autópálya-átkelő
Királyhalom
Ásotthalom
torlódás
várakozás
várakozási idő
vendégmunkás
határátlépés
rendőrség

Most

18:55, Frissítve: 19:14

Félbetört egy repülő Indiában

Landolás közben kicsúszott a kifutópályáról és két részre tört egy repülőgép Indiában. Az Air India Express gépe Calicutba érkezett Dubaiból.
16:09, Frissítve: 16:15

Dinnyeszezon Tiszakálmánfalván

Két héttel ezelőtt még kétszer ennyibe került a dinnye, mint tavaly, de miután kedvezőbbre fordult az időjárás, mégis nőtt a termés mennyisége és minősége, ami az ár csökkenéséhez is vezetett.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.