Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Nyár van – torlódás várható a határátkelőkön

2019-07-19
09:55
2019-07-19
18:32
Forrás
MTI
A legterheltebb a Röszke 1-Horgos 1 és az Ásotthalom-Királyhalom átkelő.

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhelyek Magyarországról való kilépő oldalán péntek délelőtt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Az autópálya-határátkelőhelyen háromórás, a közúti átkelőnél egyórás várakozásra kell számítaniuk a Szerbia felé tartó autósoknak. Az ásotthalmi közúti átkelőnél is egyórás a sor. A szabadságukról visszatérők miatt a röszkei autópálya-határátkelőhely Magyarországra való belépő oldalán is egy órát kell várakozni.

Az utazók a gyorsabb határátlépés érdekében Szerbia felé választhatják a tiszaszigeti, a tompai, a bácsalmási, a bácsszentgyörgyi és a hercegszántói átkelőt.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer, a Rutin mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

határ
határátkelő
határátkelőhely
Horgos-Röszke
Horgos
Röszke
autópálya-átkelő
Királyhalom
ásotthalom
torlódás
várakozás
várakozási idő
vendégmunkás
határátlépés
rendőrség

Most

07:09

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.