Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Nyár van – torlódás várható a határátkelőkön

2019-07-19
09:55
2019-07-19
18:32
Forrás
MTI
A legterheltebb a Röszke 1-Horgos 1 és az Ásotthalom-Királyhalom átkelő.

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhelyek Magyarországról való kilépő oldalán péntek délelőtt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Az autópálya-határátkelőhelyen háromórás, a közúti átkelőnél egyórás várakozásra kell számítaniuk a Szerbia felé tartó autósoknak. Az ásotthalmi közúti átkelőnél is egyórás a sor. A szabadságukról visszatérők miatt a röszkei autópálya-határátkelőhely Magyarországra való belépő oldalán is egy órát kell várakozni.

Az utazók a gyorsabb határátlépés érdekében Szerbia felé választhatják a tiszaszigeti, a tompai, a bácsalmási, a bácsszentgyörgyi és a hercegszántói átkelőt.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer, a Rutin mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

határ
határátkelő
határátkelőhely
Horgos-Röszke
Horgos
Röszke
autópálya-átkelő
Királyhalom
Ásotthalom
torlódás
várakozás
várakozási idő
vendégmunkás
határátlépés
rendőrség

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.