Ugrás a tartalomra
Info TV/Csubrilo Zoltán

Nyári tanoda is várja a diákokat az új tanévtől Kispiacon

2020-08-19
11:45
2020-08-19
15:57
Forrás
Pannon RTV
Szeptembertől nyári tanoda, interaktív tábla és felújított tornaterem várja majd az iskolába induló diákokat a Kárász Karolina Általános Iskola kispiaci Móricz Zsigmond kihelyezett tagozatánál.

A jelenleg is épülő, pavilonnal ellátott nyári tanoda ezentúl lehetőséget ad majd a szabadtéri oktatásra, amelyet a helyi Ékszer Női Egyesület gyűjtőakcióiból valósítottak meg 120 ezer dinár értékben, a helyi közösség és az iskola vezetőségének segítségével. Csongradac Emese, az egyesület elnöke kiemelte, olyat szerettek volna létrehozni, ami eddig még soha nem volt Kispiacon.

Csongradac Emese, elnök, Ékszer Női Egyesület, Kispiac: „Kispiacnak még nincs kültéri tanterme és szerettünk volna, hogy legyen. Megkérdeztük a tanárokat, tanítókat, hogy mit szólnának hozzá, a diákokat és szeretnék ők is, ha lenne egy ilyen kültéri tanterem, ahol szabadtéri foglalkozásokat, vagy csak egy természettudományi órát, vagy biológia, vagy osztályfőnöki órát tartanának.”

A kültéri munkálatok mellett az iskola belterületén is folyik a munka. A tornaterem padlózatát már felújították, a falak festése viszont jelenleg is zajlik. Szarapka Ede, a helyi közösség elnöke elmondta, példás összefogással sikerült felújítani a tornatermet, hiszen az erre szükséges pénzösszeget a tavalyi viharkár után kidőlt fák eladásából biztosították, mintegy 250 ezer dinár értékben.

Szarapka Ede, elnök, Kispiac HK: „Ha már így szét van szerelve a tornaterem, akkor jött az ötlet, hogy akkor a falat is tegyük rendbe, legyen meg a tiszta meszelés, és akkor folytatódott tovább, a bordásfalaknak a felújítása, és mire jönnek szeptember 1-én a gyerekek, akkor örömükre nagyon meg fognak lepődni, mert az új tornaterem mellett még a nyári terem is várja őket.”

A beruházások a tervek szerint nem állnak meg a jövőben sem. Szekeres Valentin, az intézmény igazgatója kiemelte, számos újítást terveznek még a kispiaci általános iskolában.

Szekeres Valentin, igazgató, Kárász Karolina Általános Iskola, Horgos: „A kispiaci épületünk tekintetében a bútorzatot szeretnénk felújítani, emellett elsősorban a székeket szeretnénk lecserélni, ugyanis nem tudják már a tanulóink és tanáraink, dolgozóink rendeltetésszerűen használni, továbbá a padlózatot szeretnénk felújítani, de egyébként folyamatban van egy sikeres pályázatunknak a megvalósulása, az pedig a konyhaberendezésnek a megvásárlását jelenti.”

A beruházások a tartományi oktatási titkárság, a kispiaci helyi közösség, az Ékszer Női Egyesület és a Kárász Karolina Általános Iskola támogatásával valósulnak meg.

Kispiac
Kárász Karolina Általános Iskola
Horgos
Móricz Zsigmond kihelyezett tagozat
szabadtéri
tanoda
interaktív tábla

Most

13:56

Kezdődnek a BL csoportküzdelmei

Ma elrajtol a Bajnokok Ligája 2020/2021-es szezonja. A Ferencváros szurkolóinak pedig külön öröm, hogy 25 év után kedvenc csapatuk is pályára lép a BL-ben.

Népszerű