Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A nyáron megkezdődik az aracsi pusztatemplom felújítása

2021.02.20
14:50
Forrás
Magyar Szó
2019 júniusában a magyar kormány a délvidéki nagyberuházásokra 1,7 milliárd forintot hagyott jóvá. Ebből 250 milliót fordítanak az aracsi romtemplom rekonstrukciójára és a régészeti ásatásokra.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Tartományi Képviselőház elnöke a Magyar Szónak elmondta, a tervek szerint nemcsak az épületen végeznek majd állagmegőrzést, hanem környezetét is a XXI. századi igényeknek megfelelően alakítják ki, hogy felkerüljön az idegenforgalmi útvonalak térképére.

Pannon RTV

A környezetének kialakítását, azaz az infrastrukturális beruházást, valamint egy látogatóközpont építését a tervek szerint a szerb kormány finanszírozza majd. A kormányok fele-fele arányban vállalták a műemlék állagmegőrzését és környezetének kialakítását.

Bennem újra és újra az erősödik meg, hogy változhatnak a körülmények, tűnhetnek végzetesnek, de a magyar nép megmarad a saját szülőföldjén. Ennek hirdetője a romtemplom – fogalmazott a VMSZ elnöke.

aracsi pusztatemplom
felújítás
magyar kormány
szerb kormány
Pásztor István
VMSZ

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.