Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nyergelj, fordulj, Vajdaságon át!

2017-08-25
13:18
2017-10-04
12:25
Egy hét, háromszáz kilométer Vajdaság déli végén – mindez lóháton.

Az adai Nyergelj, fordulj Lovasegyesület szervezésében ismét nyeregbe ült 12 tapasztalt vajdasági lovas, hogy a lovas sportot és az állatok iránti tiszteletet népszerűsítse.

Az Újvidék melletti Piroson negyedik szálláshelyükre lovagoltak be a Lovastúra résztvevői. Idősebb és fiatalabb lótulajdonosok, a nehézségek ellenére, pozitív élményként élik meg a nyolcadik éve megrendezésre kerülő körutat.

Lajkó Flórián, Kavilló: „Egyrészt nehéz, de a lovaglás érzése feldob bennünket, és így számomra sokkal könnyebb. Egy összekovácsolódott csapatról beszélünk és ez megkönnyíti az utunkat.”

Cékus Lenke Kishegyesen lovasiskolát vezet. Szerinte fontos népszerűsíteni ezt a sportot, mert az ember testileg-lelkileg feltöltődik általa. Cékus Lenke, Kishegyes: „Egyenlőre még nagyon gyerekcipőben vagyunk, ez még hobbi szinten van nálunk. Ám lassan kezdünk versenyezni is, az ügető sportok már nagyon régóta honosak nálunk és nagyon szép eredményeket tudunk velük elérni.”

A csapatot 12 tapasztalt lovas alkotja, akik szinte egy évig készülődnek a túrára. Az idén Szerémséget is bejárták, amihez komoly erőnlét és kitartás szükséges, mondta Gyarmat István, főszervező. Gyarmat István, főszervező: „Három járásmódban lovagolni kötelező. Sokat megyünk forgalomban, a túrák alkalmával körülbelül fele utat forgalomban tesszük meg, így tudni kell a lovakat irányítani. Persze a ló sem félhet a forgalomtól.”

A Lovasklub tagjai ezzel a túrával népszerűsítik a lovaglást és hirdetik a Nemzeti Vágtán való részvételt.

lovaglás
nyergelj fordulj lovasegyesület
túra
Vajdaság

Most

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.