Ugrás a tartalomra
Pixabay/mrganso

Nyílik a napelemes pályázat

2021.09.02
17:53
Forrás
Magyar Szó Online
A bányászati és energetikai minisztérium pénteken írja ki pályázatát a napelemek beépítésének támogatására, amit a polgárok az elektromos energia saját részükre történő előállítására használhatnak fel - közölte az illetékes szerb miniszter.

Zorana Mihajlović bejelentette, hogy a program kivitelezését ugyanazon rendszer szerint végzik, mint amikor a nyílászárók cseréjére vonatkozó pályázatot írták ki. Ez azt jelenti, hogy a szükséges összeg 50 százalékát a helyi önkormányzatok és a minisztérium, 50 százalékát pedig a polgárok állják. Egyetlen ellenérv sincs arra, hogy ne használjuk a megújuló energiaforrásokat, és hogy ne tegyünk meg mindent azért, hogy hatékonyabbak legyünk a villamos- és hőenergia terén. Néhány éven belül szeretnénk a házak tetőszerkezetén minél több napelemet látni - tette hozzá Mihajlović. A tervek szerint az év végéig még egy pályázatot kiírnak majd a nyílászárók cseréjére, míg a következő évben több ilyen támogatási program lesz a napelemek beépítésének fedezésére.

napelem
pályázat

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően