Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nyílt nap az újvidéki Magyar Tanszéken

2022.05.14
19:00
2022.05.14
20:49
Forrás
Pannon RTV
A jelenléti program mellett a következő hét folyamán több online eseményre is várják az érdeklődőket.

Nyílt napot tartottak az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén. A középiskolások megismerkedhettek az intézménnyel, a karrierlehetőségekkel, valamint próbafelvételit is írhattak.A középiskolások folyamatosan regisztrálhatnak a Virtuális Magyar Tanszék felületére az Edmodón, ahol különféle tananyagok, tesztek és információk várják őket. A felvételire június 21-én, 22-én és 23-án lesz a jelentkezés.

Toldi Éva, tanszékvezető, Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék, Újvidék: „Őszre új program szerint, új tanrend szerint indulunk, és ennek sok újdonsága van. Az egyik az, hogy rögtön kortárs magyar irodalmat lehet elsőben tanulni, és ez természetesen érdekes, hogy mit ír a mai világról egy mai ember, egy mai író, tehát nem csak régi magyar irodalommal kezdjük. A másik, hogy nem kell Újvidéktől félni a szerb nyelvtudás hiánya miatt. Az a tapasztalatunk, hogy ezért is félnek egy kicsit a diákok a Magyar Tanszéktől. Ugyanis ősztől kezdő szinttől tanulják a szerb nyelvet majd, akik a Magyar Tanszékre iratkoznak, és a legjobb szakemberek foglalkoznak velük, az itteni Szerb Tanszék munkatársai.”

Magyar Tanszék

Most

16:12

Újabb országokban jelent meg a majomhimlő

Csütörtökig az USA-ban és Kanadában regisztráltak új majomhimlős eseteket, azonban mára Ausztráliában, Olaszországban, Franciaországban és Svédországban is felütötte a fejét a betegség.
16:04

Tovább drágult az üzemanyag

A kereskedelmi minisztérium péntek délutáni információja szerint a következő egy hétben, vagyis május 27-éig az eurodízel 202,2 a 95-ös ólommentes benzin pedig 184 dinárba kerül.
15:51, Frissítve: 16:03

Magyarország lesz a mezőgazdasági kiállítás partnerországa

Szombaton kezdődik Újvidéken a 89. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár. Az ünnepélyes megnyitó 11 órakor lesz, amelyen részt vesz Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő is. A megnyitót a Pannon TV élőben közvetíti.
15:48

Méhek nélkül nincs élet

Ökológiai Fesztivált tartottak a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában. A gyerekek a méhekről, a vadméhekről, táplálkozási szokásaikról és egyebekről hallhattak a méhek világnapján.

Népszerű