Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nyílt nap az újvidéki Magyar Tanszéken

2022.05.14
19:00
2022.05.14
20:49
Forrás
Pannon RTV
A jelenléti program mellett a következő hét folyamán több online eseményre is várják az érdeklődőket.

Nyílt napot tartottak az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén. A középiskolások megismerkedhettek az intézménnyel, a karrierlehetőségekkel, valamint próbafelvételit is írhattak.A középiskolások folyamatosan regisztrálhatnak a Virtuális Magyar Tanszék felületére az Edmodón, ahol különféle tananyagok, tesztek és információk várják őket. A felvételire június 21-én, 22-én és 23-án lesz a jelentkezés.

Toldi Éva, tanszékvezető, Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék, Újvidék: „Őszre új program szerint, új tanrend szerint indulunk, és ennek sok újdonsága van. Az egyik az, hogy rögtön kortárs magyar irodalmat lehet elsőben tanulni, és ez természetesen érdekes, hogy mit ír a mai világról egy mai ember, egy mai író, tehát nem csak régi magyar irodalommal kezdjük. A másik, hogy nem kell Újvidéktől félni a szerb nyelvtudás hiánya miatt. Az a tapasztalatunk, hogy ezért is félnek egy kicsit a diákok a Magyar Tanszéktől. Ugyanis ősztől kezdő szinttől tanulják a szerb nyelvet majd, akik a Magyar Tanszékre iratkoznak, és a legjobb szakemberek foglalkoznak velük, az itteni Szerb Tanszék munkatársai.”

Magyar Tanszék

Most

18:25

Amatőr festők páros tárlata Palicson

Az ABC & T Képzőművészeti Szakkör két tagjának Szabó Eszternek és Kovács Monellának nyílt önálló tárlata a Szabadkai Városi Könyvtár palicsi fiókkönyvtárában. A megnyitón szűknek bizonyult a kiállítóterem, a látogatók közül többen nem fértek be.

Népszerű