Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Nyílt nap a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban

2019-03-26
14:37
2019-03-26
18:19
Forrás
Pannon RTV
A nyílt nap célja, hogy a leendő középiskolások még beiratkozás előtt ízelítőt kaphassanak a gimnazista életből. Idén a sporttagozat is újraindul az eddigi angol és német tagozat mellett.

A gimnáziumba látogató nyolcadikosoknak a programok során betekinthettek abba, hogyan telik egy óra a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban. Az új tanulókat a családias környezet mellett baráti társaság és kiváló tanár-diák kapcsolat várja.

A gimnáziumban a tananyag elsajátítása mellett számos lehetőség adódik különböző foglalkozásokra, amelyek segítségével egy kis szórakozás is csempészhető az időnként megterhelő tantermi órák közé.

Kőműves Csenge, nyolcadikos tanuló, Ady Endre Kísérleti Általános Iskola, Kishegyes: „Nagyon jól felkészíti a diákokat a továbbtanulásra, és az ember olyan dolgokkal is foglalkozhat amihez kedve van.”

Az angol és német szak mellett visszatér az általános sport tagozat. Azok a végzős diákok, akik erre a szakra iratkoznának, külön feltételeknek kell, hogy megfeleljenek.

Novák Attila, igazgató, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Nincs külön felvételi, a kis-érettségi pontszám és az általános iskolából hozott pontszámok alapján rangsorolják a tanulókat. A listáról az első 35-öt tudjuk felvenni. Plusz követelmény viszont, hogy a tanuló legyen aktív tagja egy sport klubnak, vagy táncegyesületnek.”

A nyelvi szakokhoz külön felvételi vizsgát kell tenniük a leendő gimnazistáknak. Annak érdekében, hogy ezt a megmérettetést sikeresen teljesíteni tudják a diákok, a gimnázium április folyamán két alkalommal felkészítő-tanfolyamot tart.

Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
Szabadka

Most

18:55, Frissítve: 19:14

Félbetört egy repülő Indiában

Landolás közben kicsúszott a kifutópályáról és két részre tört egy repülőgép Indiában. Az Air India Express gépe Calicutba érkezett Dubaiból.
16:09, Frissítve: 16:15

Dinnyeszezon Tiszakálmánfalván

Két héttel ezelőtt még kétszer ennyibe került a dinnye, mint tavaly, de miután kedvezőbbre fordult az időjárás, mégis nőtt a termés mennyisége és minősége, ami az ár csökkenéséhez is vezetett.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.