Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Nyílt nap a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban

2019-03-26
14:37
2019-03-26
18:19
Forrás
Pannon RTV
A nyílt nap célja, hogy a leendő középiskolások még beiratkozás előtt ízelítőt kaphassanak a gimnazista életből. Idén a sporttagozat is újraindul az eddigi angol és német tagozat mellett.

A gimnáziumba látogató nyolcadikosoknak a programok során betekinthettek abba, hogyan telik egy óra a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban. Az új tanulókat a családias környezet mellett baráti társaság és kiváló tanár-diák kapcsolat várja.

A gimnáziumban a tananyag elsajátítása mellett számos lehetőség adódik különböző foglalkozásokra, amelyek segítségével egy kis szórakozás is csempészhető az időnként megterhelő tantermi órák közé.

Kőműves Csenge, nyolcadikos tanuló, Ady Endre Kísérleti Általános Iskola, Kishegyes: „Nagyon jól felkészíti a diákokat a továbbtanulásra, és az ember olyan dolgokkal is foglalkozhat amihez kedve van.”

Az angol és német szak mellett visszatér az általános sport tagozat. Azok a végzős diákok, akik erre a szakra iratkoznának, külön feltételeknek kell, hogy megfeleljenek.

Novák Attila, igazgató, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Nincs külön felvételi, a kis-érettségi pontszám és az általános iskolából hozott pontszámok alapján rangsorolják a tanulókat. A listáról az első 35-öt tudjuk felvenni. Plusz követelmény viszont, hogy a tanuló legyen aktív tagja egy sport klubnak, vagy táncegyesületnek.”

A nyelvi szakokhoz külön felvételi vizsgát kell tenniük a leendő gimnazistáknak. Annak érdekében, hogy ezt a megmérettetést sikeresen teljesíteni tudják a diákok, a gimnázium április folyamán két alkalommal felkészítő-tanfolyamot tart.

Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
Szabadka

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.