Ugrás a tartalomra

Nyílt nap a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán

2023.03.11
12:43
2023.03.11
16:38
Forrás
Pannon RTV
Az érdeklődők elbeszélgethettek a hallgatókkal és a tanárokkal, valamint betekinthettek a tanintézmény laboratóriumaiba, tantermeibe, beülhettek a hallgatói kuckókba, sőt vezető IT cégek képviselőivel a karrierépítésük lehetőségeiről is beszélgettek.

Lelkesítő környezet, segítőkész tanárok, magas szakmai felkészültség és karrierlehetőség - ilyen a híre a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolának a fiatalok körében. Sokan éppen ezért érdeklődtek a felsőoktatási intézmény iránt a szombati nyílt napon.

Lévai Balázs: „A továbbtanulásról már két éve gondolkozom, hogy mi legyen és hogy legyen. Úgyhogy több szakmabeli embert is megkérdeztem, hogy ők hogyan gondolkodtak ilyen idősen és miben gondolkodtak, és az egyik tanárom hozta fel először a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolát, rengeteget beszélgettem vele erről. Azt mondta, hogy ez egy nagyon jó választás és teljesen jól járok vele. Szóval már készülök is a felvételire és igyekszem, hogy aztán be is jussak és itt folytassam a tanulmányaimat.”

Fehér Dávid Óbecséről érkezett a nyílt napra. „Régebben is informatikában gondolkodtam, ilyen irányban szeretnék továbbtanulni. Szabadka itt van közel Óbecséhez és fontos az is, hogy a saját anyanyelvemen tudok tanulni.”

A felsőoktatási intézményben azokat a fiatalokat várják, akik informatikusnak, gépész-, mechatronikai- vagy villamosmérnöknek, illetve mérnöki menedzsernek tanulnának a középiskolai tanulmányaik elvégzése után. Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója kiemelte, összesen 220 diákot tudnak felvenni.

„Több tíz vállalattal van szerződésünk. A hallgatóink szakmai gyakorlaton vehetnek részt a cégekben. Ösztöndíjrendszert vezettünk be az utóbbi években, együttműködve a cégekkel. Tehát aki nálunk végez, munkát tud találni a szakmájában, ami egy minőségi megélhetést biztosít. Ami a különlegességünk, hogy mi párhuzamosan oktatunk magyar nyelven és természetesen szerb nyelven, ami egy egyedülálló helyzet itt, Szerbiában, különösen ha a műszaki tudományok területét vesszük figyelembe.”

Fürstner Igor hangsúlyozta, a világ az automatizáció és a digitalizáció útján halad, ezért hatalmas a kereslet a mérnökök iránt. A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója hozzátette, ezt az igényt szeretnék megfelelő módon kielégíteni. A felvételiről és a felvételi felkészítőről minden információ megtalálható az intézmény honlapján.

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
nyílt nap
Fürstner Igor

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.