Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Nyílt nap a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán

2023.03.11
12:43
2023.03.11
16:38
Forrás
Pannon RTV
Az érdeklődők elbeszélgethettek a hallgatókkal és a tanárokkal, valamint betekinthettek a tanintézmény laboratóriumaiba, tantermeibe, beülhettek a hallgatói kuckókba, sőt vezető IT cégek képviselőivel a karrierépítésük lehetőségeiről is beszélgettek.

Lelkesítő környezet, segítőkész tanárok, magas szakmai felkészültség és karrierlehetőség - ilyen a híre a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolának a fiatalok körében. Sokan éppen ezért érdeklődtek a felsőoktatási intézmény iránt a szombati nyílt napon.

Lévai Balázs: „A továbbtanulásról már két éve gondolkozom, hogy mi legyen és hogy legyen. Úgyhogy több szakmabeli embert is megkérdeztem, hogy ők hogyan gondolkodtak ilyen idősen és miben gondolkodtak, és az egyik tanárom hozta fel először a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolát, rengeteget beszélgettem vele erről. Azt mondta, hogy ez egy nagyon jó választás és teljesen jól járok vele. Szóval már készülök is a felvételire és igyekszem, hogy aztán be is jussak és itt folytassam a tanulmányaimat.”

Fehér Dávid Óbecséről érkezett a nyílt napra. „Régebben is informatikában gondolkodtam, ilyen irányban szeretnék továbbtanulni. Szabadka itt van közel Óbecséhez és fontos az is, hogy a saját anyanyelvemen tudok tanulni.”

A felsőoktatási intézményben azokat a fiatalokat várják, akik informatikusnak, gépész-, mechatronikai- vagy villamosmérnöknek, illetve mérnöki menedzsernek tanulnának a középiskolai tanulmányaik elvégzése után. Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója kiemelte, összesen 220 diákot tudnak felvenni.

„Több tíz vállalattal van szerződésünk. A hallgatóink szakmai gyakorlaton vehetnek részt a cégekben. Ösztöndíjrendszert vezettünk be az utóbbi években, együttműködve a cégekkel. Tehát aki nálunk végez, munkát tud találni a szakmájában, ami egy minőségi megélhetést biztosít. Ami a különlegességünk, hogy mi párhuzamosan oktatunk magyar nyelven és természetesen szerb nyelven, ami egy egyedülálló helyzet itt, Szerbiában, különösen ha a műszaki tudományok területét vesszük figyelembe.”

Fürstner Igor hangsúlyozta, a világ az automatizáció és a digitalizáció útján halad, ezért hatalmas a kereslet a mérnökök iránt. A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója hozzátette, ezt az igényt szeretnék megfelelő módon kielégíteni. A felvételiről és a felvételi felkészítőről minden információ megtalálható az intézmény honlapján.

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
nyílt nap
Fürstner Igor

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.