Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Nyílt napokat tartanak a szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumban

2023.02.06
17:23
2023.02.06
17:51
Forrás
Pannon RTV
A leendő gimisek február 6. és 10. között látogathatják meg az iskolát, ahol bepillantást nyerhetnek az órák mentébe. Valamint az iskola könyvtárát, tornatermét, dísztermét is megtekinthetik, így belekóstolva a gimnázium életbe.

Az iskolalátogatások során a nyolcadikos diákok bepillantást nyerhetnek az intézmény működésébe, valamint ismerkedhetnek, barátkozhatnak az iskola diákjaival, tanáraival.

Móra Regina, tanár, Svetozar Marković Gimnázium:
A hagyományos oktatáson kívül mellékfoglalkozásokat tartunk a nyolcadikosok számára. Volt egy kvízünk is, volt egy díjkiosztás a nyolcadikosoknak. Most azt terveztük erre a hétre 6. és 10. között, hogy részt vegyenek a tanórákon, a nyolcadikosok bejöhessenek az órákra és közösen a gimnazistákkal élvezzék az oktatás előnyeit és hátrányait.

A gimnáziumban három magyar nyelvű tagozat nyílik: természet- és társadalomtudomány, valamint idén új, informatika szakkal is bővül az iskola. Bazsó Ákos úgy érzi, a gimnázium lenne számára a tökéletes továbbtanulás szempontjából. „Tovább szeretnék tanulni, vagyis majd egyetemre menni és ez kenne a tökéletes iskola. Természet tudományi szakra szeretnék jelentkezni, mert érdekel a matek és a fizika.”

Pálfi Jázmin, harmadikos tanuló: „Azért szeretek ide járni, mert a tanárok nem csak tanítanak, hanem nevelnek is. Nagyon közvetlenek és barátságosak és bármiben, amiben tudnak segítenek.”

Az intézményben február 6-tól 10-ig tartanak nyílt napokat, ahol a fiatalok közelebbről is megismerkedhetnek az iskola működésével.

Svetozar Marković Gimnázium
Szabadka
nyílt nap

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.