Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nyílt napot tartott a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola

2023.02.22
23:08
2023.02.23
16:56
Forrás
Pannon RTV
A szeptemberben első osztályba iratkozó gyermekek szüleikkel beleshettek az iskola működésébe, megismerhették az intézményt és az ott dolgozó pedagógusokat.

Beszédes Bencét édesanyja és édesapja is elkísérte. Szeptembertől valószínűleg a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója lesz. Bence stábunknak elmondta, hogy nagyon várja már az iskola kezdetét.

A szülők fontosnak tartják a nyílt napokat. Láthatják, hogy gyermekük milyen környezetben tölti az általános iskolás éveket.

Baráth Hajnal Anna, Zenta:  „Én úgy gondolom, hogy mindenképpen fontos az, hogy a gyerekek és a szülők is lássák, hogy mit tud nyújtani egy iskola. Úgy gondolom, hogy itt Zentán olyan kulturális értékek vannak, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy minden szülő nyugodt szívvel írathassa be a gyerekét iskolákba. Természetesen nagyon fontosnak tartjuk, hogy magyar nyelven tanuljon gyermekünk, a magyar értékeket, kultúrát őrizze.”

A Petőfi Sándor Általános Iskolában jelenleg több mint 400 gyermek tanul – emelte ki Gordán Kolos, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója.

„Azt gondolom, hogy a szülőknek és gyermekeknek meg kell adni a lehetőséget, hogy megismerjék az intézményt, annak a belső terét, a munkáját, a leendő tanítókat, tanítónőket.”

A nyílt napon ügyességi játékokkal kedveskedtek a szervezők a gyerekeknek. A visszajelzések szerint szeptembertől 48 magyar és 7 szerb diák kezdi meg tanulmányait a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Zenta
Baráth Hajnal Anna
Gordán Kolos
Petőfi Sándor Általános Iskola

Most

Népszerű