Ugrás a tartalomra

Nyílt napot tartottak a topolyai Mezőgazdasági Iskolában és Diákotthonban

2022.04.29
14:06
2022.04.29
17:35
Forrás
Pannon RTV
A leendő diákok megismerkedhettek az intézmény nyújtotta lehetőségekkel, ízelítőt kaptak az ősszel induló szakokon tanulható szakmák gyakorlataiból, például traktort hajthattak és birkát is nyírhattak.

A topolyai Mezőgazdasági Iskola nyílt napján a tantermekben és az udvaron is az intézmény nyújtotta lehetőségekkel ismerkedhettek a leendő diákok.

Vékony Szilárd, Bajsa: „Nagyon tetszik amit eddig láttam, a mezőgépkezelő és -szerelő szakra szeretnék jönni, az tetszik itt a legjobban, a traktorok is megfelelnek.”

A nyílt napon a traktorhajtást is kipróbálhatták az érdeklődők. Egyébként a mezőgazdasági iskolában a diákoknak lehetőségük van kedvezményesen traktorvizsgát is tenni.

A diákok körében az állategészségügyi szak a legnépszerűbb, mintegy 180-an tanulnak magyar és szerb nyelven ezen a szakon. Az iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlati oktatásra – emelte ki dr. Pósa Attila, állatorvos, az iskola tanára.

„A legnagyobb állatállománnyal rendelkező iskola vagyunk egész Szerbiában és ez a minőségi oktatás alapja. A gyerekekkel hét állatorvos dolgozik, tehát valóban szakemberektől sajátítják el az állatorvoslás fortélyait.”

432 diákja van jelenleg az iskolának, Vajdaság egész területéről. 26 osztályban zajlik az oktatás három és négy éves szakokon.

Horváth Zsolt, a Mezőgazdasági Iskola igazgatója kifejtette: „Élelmiszeripari technikus negyedik fokozaton magyar nyelven, mezőgazdasági technikus magyar és szerb nyelven, állategészségügyi technikus szintén magyar és szerb nyelven, mezőgépkezelő és szerelő és pék magyar nyelven és új szak, szakok, az idén próbálkozunk vele, a szakács, pincér szerb nyelven.”

A Mezőgazdasági Iskola szomszédságában található a diákotthon, amely 102 tanulónak tud biztosítani egész napos ellátást.

Topolya
Pósa Attila
Mezőgazdasági iskola
Horváth Zoltán
továbbtanulás

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.