Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Nyílt napot tartottak a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban

2021.12.03
16:58
2021.12.03
20:25
Forrás
Pannon RTV
A következő tanévben is három szak nyílik az oktatási intézményben. A matematika, az informatika és a képzőművészet szakirányok mindegyikére 20 tanulót vesznek fel.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Harminchárom nyolcadikos diák és szüleik érkeztek a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium nyílt napjára péntek délután. Köztük a magyarkanizsai Kis Botond is, aki jövő évtől az iskola tanulója szeretne lenni.

„Azért szeretnék ide járni, mert ahogy másoktól hallom, a környéken a legjobb iskolák között van, és szeretnék egy jó alapot kapni a továbbtanulásomhoz.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az intézmény igazgatója kiemelte, a diákok a gimnáziumnak köszönhetően a munkaszokásaik fejlesztésén dolgozhatnak, kiváló tanterv alapján tanulhatnak, valamint a kollégiumi-gimnáziumi hangulat is sokat ad a fiatalok fejlődéséhez.

Csikós Pajor Gizella, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium igazgatója: „Nem csak egy jelentkezés és iratkozás szükséges ahhoz, hogy hozzánk a gyerekek bekerüljenek, hanem egy komoly felvételi vizsgát kell, hogy letegyenek ahhoz, hogy be tudjanak iratkozni bármelyik szakunkra. Pontosan ezért tartjuk ezeket a fogadónapokat, amikor a szülőknek és a diákoknak is elmondjuk, hogy mi mindennek kell, hogy megfeleljenek.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az intézményben december 10-én és 17-én tartanak legközelebb fogadónapot, ahol a fiatalok és szüleik közelebbről megismerhetik a Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumot.

Bolyai tehetséggondozó Gimnázium
Zenta
nyílt nap
Csikós Pajor Gizella

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.