Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nyilvános Bibliai napot tartottak Szabadkán

2019-11-09
16:28
2019-11-09
18:33
Forrás
Pannon RTV
Jób könyve az egyik legvitatottabb könyv a teológusok között. A Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében több mint száz résztvevővel tartották meg a rendezvényt a Diákotthon nagytermében.

Rokay Zoltán több témában is előadást tartott: Ki volt Jób? Ki és mikor írta Jób könyvét? Mely kérdésre keresi a választ Jób könyve? A budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának nyugalmazott professzora elmondta: Jób könyve vitatottságát annak köszönheti, hogy nem ad egy látszólagos választ arra, hogy Isten miért engedi meg a bajt és a szenvedést egy igaz embernek. Hiszen maga Isten mondja, hogy Jób az ő szolgája, és vajon egy ártatlan ember ezt hogyan tudja igazolni mások előtt? - tette fel a kérdést Rokay Zoltán.

„Jób barátai kitartanak amellett, hogy Isten nem lehet igazságtalan, ezt maga Jób is elfogadja, de Jób amellett is kitart, hogy ő bezzeg, ártatlan. És mivel ez nem volt egészen egyértelmű, akkor úgy tűnik, hogy a könyvnek az állaga az egyre gyarapodott, hátha lesz egy olyan megoldás és olyan válasz, amely megfelel egy ártatlan, igaz hitnek, amelyik ugye egyértelműen kimondja, hogy Isten igazságos, és a Jób pedig bűnös. De ez nem született meg. De ezért maradt mindig aktuális, mert ez a kérdés mindig fölmerül minden emberben, minden ember életében, hasonló helyzetben valószínű mi is voltunk már, ha nem, hát kutassunk utána egy kicsit.”

Jób
biblia
Szabadka
Keresztény Értelmiségi Kör

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.