Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nyilvános Bibliai napot tartottak Szabadkán

2019-11-09
16:28
2020-02-10
19:02
Forrás
Pannon RTV
Jób könyve az egyik legvitatottabb könyv a teológusok között. A Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében több mint száz résztvevővel tartották meg a rendezvényt a Diákotthon nagytermében.

Rokay Zoltán több témában is előadást tartott: Ki volt Jób? Ki és mikor írta Jób könyvét? Mely kérdésre keresi a választ Jób könyve? A budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának nyugalmazott professzora elmondta: Jób könyve vitatottságát annak köszönheti, hogy nem ad egy látszólagos választ arra, hogy Isten miért engedi meg a bajt és a szenvedést egy igaz embernek. Hiszen maga Isten mondja, hogy Jób az ő szolgája, és vajon egy ártatlan ember ezt hogyan tudja igazolni mások előtt? - tette fel a kérdést Rokay Zoltán.

„Jób barátai kitartanak amellett, hogy Isten nem lehet igazságtalan, ezt maga Jób is elfogadja, de Jób amellett is kitart, hogy ő bezzeg, ártatlan. És mivel ez nem volt egészen egyértelmű, akkor úgy tűnik, hogy a könyvnek az állaga az egyre gyarapodott, hátha lesz egy olyan megoldás és olyan válasz, amely megfelel egy ártatlan, igaz hitnek, amelyik ugye egyértelműen kimondja, hogy Isten igazságos, és a Jób pedig bűnös. De ez nem született meg. De ezért maradt mindig aktuális, mert ez a kérdés mindig fölmerül minden emberben, minden ember életében, hasonló helyzetben valószínű mi is voltunk már, ha nem, hát kutassunk utána egy kicsit.”

Jób
biblia
Keresztény Értelmiségi Kör
Szabadka

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.

Saját felelősségünkre utazhatunk Görögországba

A szerbiai Köztársasági Egészségbiztosítási Alap arra figyelmeztet, hogy ha a görög partoknál egy szerbiai állampolgár megfertőződik koronavírussal, a kezelési költségeit nem állja az állam.