Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Nyitott Ökológiai Vitafórum Palicson

2021.10.16
19:54
2021.10.16
20:35
Forrás
Pannon RTV
Az eseményre elsősorban a palicsi és a szabadkai lakosokat várták.

Nyitott Ökológiai Vitafórumot tartottak a Magyar Mozgalom és az Akció! Nyílt Polgári Platform közös szervezésében Palicson.

A környezetvédelmi fórumon a Palicsot és környékét érintő ökológiai problémákkal foglalkoztak. Elsősorban a Palicsi- és a Ludasi-tó állapotáról, a környéket érintő próbafúrásokról, valamint a szabadkai erdősávot érintő fakitermelésről is szó esett - mondta el Sövény Ferenc, a Magyar Mozgalom elnöke.

„A fórumtól azt várnám, hogy maguk a fórumon résztvevő emberek aktivizálják sokkal jobban magukat. Jelen pillanatban a szolidaritás egy elég alacsony szinten van a mi társadalmunkban, sajnos. Tehát ameddig nem a saját udvarunkban, saját hátsókertünkben fúrnak olajkutat, vagy nem ott irtják ki az erdőt, addig úgy érezzük, hogy ez nem a mi problémánk. Ezzel a fórummal szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét, hogy már pedig a mi problémánk.”

A Magyar Mozgalom és az Akció! Nyílt Polgári Platform közös programjának fókuszában a zöld politika és környezetvédelem áll - mondta el Nebojša Zelenović, a platform elnöke.

„Számunkra a fókuszban a zöld politika van, a környezetvédelem, a gazdaság újabb megközelítései, amelyek jobb szociális körülményeket, más rendszer szerinti elosztást biztosítanak az anyagi források terén, hogy az emberek a befektetett munkáért több jövedelemhez jussanak, és természetesen komolyan foglalkozunk az oktatással, az egészségüggyel és a kultúrával is. Azért jöttünk, hogy bemutassuk a programunkat a szabadkaiaknak.”

Az eseményre a helyi lakosok is ellátogattak, akik megoszthatták észrevételeiket a témával kapcsolatban.

Nyitott Ökológiai Vitafórum
Palics
Sövény Ferenc
Magyar Mozgalom
Akció! Nyílt Polgári Platform
Nebojša Zelenović
környezetvédelem
próbafúrás
fakitermelés

Most

Népszerű