Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Nyitva áll a határ Szerbia felé

2020-05-22
18:38
2020-05-22
19:01
Forrás
Pannon RTV
Szerbia mától megnyitotta határait a bejövő személyforgalom előtt. Ez azt jelenti, hogy ezentúl nincs szükség a negatív koronavírus-tesztre, és nincs karanténkötelezettség sem.

Azoknak pedig, akik korábban érkeztek Szerbiába, és 14 napos elkülönítést kaptak, nem kell tovább otthon maradniuk. A Horgos-Röszke autópálya határátkelőn stábunk délután nem tapasztalt nagyobb fennakadást.

A Horgos-Röszke autópálya határátkelőn a délután folyamán nem volt nagy a forgalom. 5-10 percenként jött nagyjából 1-2 autó.

Dér Zoltán munkatársaival együtt érkezett a Horgos-Röszke autópálya határátkelőre. Ingázóként minden nap jönnek-mennek a határon, amihez munkavállalói engedélyre van szükségük. Tegnap tovább kellett várniuk a megszokottnál.
Ingázik Katkics Zoltán is, aki elégedett volt a mai határátlépés körülményeivel: „A mai nap az teljesen rendben volt, tegnap igen zsúfolt volt. Úgy néz ki, hogy rendeződött a helyzet. Hogy mi az oka, nem tudom. A mai nappal teljesen elégedett vagyok.”

A szerb kormány döntése azonban csak a Szerbiába történő belépésre vonatkozik, azaz a szomszédos országokba való feltétel nélküli beutazásra még várnunk kell. Aki például Magyarországra utazik, arra továbbra is 14 napos karantén vár a határ másik oldalán, vagy méltányossági kérelmet kell átadnia, amit csak meghatározott esetekben hagynak jóvá.

határ
Szerbia
határátjáró
Horgos
koronavírusteszt
karanténkötelezettség

Most

18:32, Frissítve: 19:07

7500 felett az új fertőzöttek száma Szerbiában

Több mint 7 és félezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában, és 41-en hunytak el. Nem zárnak be az óvodák, és marad a rendes tanítás az alsósok esetében - ez a szerbiai válságstáb döntése.
17:47, Frissítve: 20:31

Meghalt Diego Maradona

A labdarúgó két héttel az után halt meg, hogy agyvérzését követően hazaengedték a kórházból.
17:37, Frissítve: 18:12

Bővül a szerbiai autópálya-hálózat

Kölcsönszerződést írt alá Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Niš és Merdare közötti autópálya kiépítésére az EBRD nyugat-balkáni regionális igazgatójával, Hargitai Zsuzsannával.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.