Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Nyitva áll a határ Szerbia felé

2020-05-22
18:38
2020-05-22
19:01
Forrás
Pannon RTV
Szerbia mától megnyitotta határait a bejövő személyforgalom előtt. Ez azt jelenti, hogy ezentúl nincs szükség a negatív koronavírus-tesztre, és nincs karanténkötelezettség sem.

Azoknak pedig, akik korábban érkeztek Szerbiába, és 14 napos elkülönítést kaptak, nem kell tovább otthon maradniuk. A Horgos-Röszke autópálya határátkelőn stábunk délután nem tapasztalt nagyobb fennakadást.

A Horgos-Röszke autópálya határátkelőn a délután folyamán nem volt nagy a forgalom. 5-10 percenként jött nagyjából 1-2 autó.

Dér Zoltán munkatársaival együtt érkezett a Horgos-Röszke autópálya határátkelőre. Ingázóként minden nap jönnek-mennek a határon, amihez munkavállalói engedélyre van szükségük. Tegnap tovább kellett várniuk a megszokottnál.
Ingázik Katkics Zoltán is, aki elégedett volt a mai határátlépés körülményeivel: „A mai nap az teljesen rendben volt, tegnap igen zsúfolt volt. Úgy néz ki, hogy rendeződött a helyzet. Hogy mi az oka, nem tudom. A mai nappal teljesen elégedett vagyok.”

A szerb kormány döntése azonban csak a Szerbiába történő belépésre vonatkozik, azaz a szomszédos országokba való feltétel nélküli beutazásra még várnunk kell. Aki például Magyarországra utazik, arra továbbra is 14 napos karantén vár a határ másik oldalán, vagy méltányossági kérelmet kell átadnia, amit csak meghatározott esetekben hagynak jóvá.

határ
Szerbia
határátjáró
Horgos
koronavírusteszt
karanténkötelezettség

Most

Népszerű